Encamp ha subvencionat 439 proves TMA

La flexibilització per part de França en la demanda de tests per als visitants a Andorra porta més compradors al Pas

Encamp ha subvencionat 439 proves TMAFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comú d’Encamp ja ha subvencionat 439 proves TMA als turistes francesos que pernocten un mínim de dues nits a la parròquia, segons va informar la corporació que encapçala Laura Mas. En aquest sentit, fonts de l’administració comunal van indicar que hi ha la ferma voluntat de mantenir aquesta política de subvencionar el cost de les proves, ja que consideren que la mesura està servint per donar un cop de mà al teixit hoteler i comercial de la parròquia, i de manera molt especial al Pas de la Casa, que per la seva localització fronterera és qui més rep l’impacte del visitant gal.

“Tot el que sigui facilitar l’arribada de visitants francesos ens sembla una bona mesura”, va explicar el president de l’Associació de Veïns i Comerciants del Pas de la Casa, Òscar Ramon. Tot i això, des de la localitat encampadana van lamentar que durant el mes de febrer, i a causa de les restriccions imposades i la manca d’atractius per als visitants, no s’havia pogut treballar gaire, ja que l’arribada dels turistes i compradors francesos havia patit un descens important.

Flexibilització francesa

La flexibilització que va decretar l’estat francès per als viatges de menys de 24 hores, que no feien necessària la presentació d’una prova TMA o PCR negativa en el retorn al veí del nord, sí que ha ajudat que hi torni a haver moviment a la localitat fronterera. “Sí que és cert que, des que no cal presentar una prova en tornar per venir a comprar, estem tenint una afluència més gran de visitants”, va explicar Ramon. Malgrat tot, va deixar clar que “encara que hi hagi més visites hem de pensar que encara estem lluny de poder assolir qualsevol xifra similar a les que hi hauria en un dia normal de temporada alta”. El president de l’Associació de Veïns i Comerciants del Pas de la Casa va puntualitzar, però, que “tot i que fa pocs dies que l’hem començat, aquest més de març sí que hi ha una mica més d’alegria i estem tenint més francesos”. Ramon va atribuir aquest canvi a la flexibilització de les 24 hores, tot i que va ser prudent en dir que “hem de veure si la tendència que hi ha aquests primers dies s’acaba consolidant i tenim un bon mes”.

Així doncs, des dels diferents sectors comercials de la parròquia d’Encamp confien que les dues situacions combinades, la subvenció de les TMA per part del comú per als visitants francesos que escullin la parròquia per fer-hi nit i la flexibilització que va adoptar el govern francès per als visitants que estiguin al Principat menys de 24 hores, serveixin per recuperar mínimament les vendes al llarg del mes de març, després d’un mes de febrer que va ser complicat.

tracking