PANDÈMIA MUNDIAL

Moren dues persones de 83 i 60 anys a l'hospital per Covid

Moren dues persones de 83 i 60 anys a l'hospital per CovidFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, va informar ahir en roda de premsa de dues noves defuncions per coronavirus. Concretament, es tracta de dues persones que estaven ingressades a l’hospital Nostra Senyora de Meritxell: la primera és una dona de 83 anys que es trobava a planta i el segon és un home de 60 anys. D’aquesta manera, la xifra de víctimes mortals des de l’inici de la pandèmia és de 112.

Paral·lelament, el ministre va informar de la detecció de 40 casos nous de coronavirus, una xifra que eleva a 10.498 els contagiats en el darrer any. “Les oscil·lacions ocorren de tant en tant, quan hi ha acumulació de resultats. Allò important és que la taxa de reproducció es manté en 0,95 i fa un mes i mig seguit que estem per sota d’1”, va ressaltar Benazet.

Pel que fa als casos actius, van disminuir fins a 276, 21 menys que dimarts. Quant a les recuperacions, un total de 10.560 persones ja han superat el virus després de les 59 altes mèdiques atorgades en les darreres 24 hores. Respecte a la pressió sobre el sistema sanitari, hi ha un total de 17 persones ingressades a l’hospital Nostra Senyora de Meritxell. En detall, hi ha deu pacients a planta i set es troben a la unitat de cures intensives, dels quals només un no requereix l’assistència de la ventilació mecànica. Amb relació a la incidència escolar, hi ha deu aules sota vigilància activa –dues total i vuit parcial– i 15 en vigilància passiva.

En darrer lloc, el Govern va flexibilitzar ahir les mesures perquè als tanatoris o les sales de vetlla es puguin permetre reunions de fins a quatre persones.

tracking