x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK

La manca d'ingressos d'Ensisa fa pujar el nivell d'endeutament del comú de Canillo

La corporació aprova un pressupost de 13,9 milions, un 11,5% inferior al de l’any passat
El cònsol Francesc Camp i el conseller Albert Torres (d'esquena) a la sessió d'ahir.

La manca d'ingressos d'Ensisa fa pujar el nivell d'endeutament del comú de Canillo

El cònsol Francesc Camp i el conseller Albert Torres (d'esquena) a la sessió d'ahir.

COMÚ DE CANILLO
Actualitzada 04/03/2021 a les 06:10
El nivell d’endeutament al comú de Canillo s’enfilarà aquest any fins al 141% a causa de la davallada d’ingressos que està sofrint la societat participada, Ensisa. Així ho va manifestar ahir durant un consell de comú extraordinari el cònsol major, Francesc Camp, qui va matisar que en l’increment la corporació “com a tal” té un percentatge de deute molt baix, ja que “només tenim un préstec d’aproximadament 1.800.000 euros”, i amb “la tresoreria de què disposa el comú, d’uns vuit milions d’euros, podríem saldar-lo”. D’aquesta manera, Camp va destacar que l’increment del nivell d’endeutament s’atribueix a les restriccions derivades de la crisi sanitària, per les quals la societat Ensisa “ha disminuït dràsticament els ingressos”. “La manca de turistes, la reducció de les vendes de forfets i l’obertura parcial de les pistes i de la restauració han provocat una patacada a la societat”, va afirmar.

Tanmateix, el cònsol va exposar que malgrat l’increment de l’endeutament, “encara tenim un marge interessant fins al límit legal”, i va apuntar que estan esperançats “perquè la situació turística es recuperi de cara a l’estiu i el nivell de deute es redueixi fins al 110% abans que finalitzi el mandat”. “Estem en un moment complicat, però quan la pandèmia hagi passat i Ensisa es recuperi els nivells d’endeutament baixaran ràpidament”, va dir.

Durant la sessió de consell, Canillo també va aprovar el pressupost per a aquest exercici, amb un import de 13.903.967 euros. Camp va posar en relleu que els comptes anuals reflecteixen la crisi sanitària en la qual “ens trobem a Andorra i a tot el món”, per la qual cosa l’import per al 2021 és un 11,5% inferior al pressupost de l’any anterior, fet que implica una disminució d’1,8 milions d’euros. “A l’hora d’executar el pressupost hem tingut en compte la reducció dels ingressos el 2021 a causa de la pandèmia i un ajustament de les despeses per no incrementar l’endeutament comunal”, va assenyalar.

Les partides que més augmenten són les dels departaments de Gent Gran i Benestar Social, i les de Medi Ambient i Agricultura, amb un increment del 75,8% i del 108,2%, respectivament.

Des de la minoria comunal, el conseller Albert Torres va expressar que la línia d’inversió del comú “no és correcta”, ja que “hi ha una manca d’inversió en projectes necessaris com la xarxa d’aigua o el clavegueram”, i “la majoria destina diners als ponts tibetans, que són innecessaris”.
Etiquetes
  • #4 Dimiteix
    (04/03/21 22:41)

    Camp deixarà Canillo arruïnat. I dic deixarà perquè no el votarà ningú menys els seus amiguets, el pitjor Cònsol. Sense parlar del menor...

    Respondre
  • #3 L'Encampadà
    (04/03/21 21:38)

    Com de pesada és la plataforma sobre el compte d'explotació?

    Respondre
  • #2 Laic
    (04/03/21 21:08)

    Doncs , com degut a la pandèmia no hi ha turistes, i degut a la falta de turistes hi ha un dèficit al comú. Que no facin els ponts tibetans, que costen el mateix que les pèrdues. Que els facin l'any que bé.

    Respondre
  • #1 Xavier
    (04/03/21 08:56)

    Que facin una emissió de deute amb la plataforma de Soldeu com a garantia. Ara sort a flor tota la incompetencia dels politics durant tants anys al poder.

    Respondre
4
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts