pandèmia mundial

França mantindrà les restriccions almenys fins a mitjan abril

El ministre de Sanitat, Olivier Véran, adverteix que no s'aixecaran les mesures fins que faci bon temps i s'hagi avançat en la vacunació

El ministre de Salut francès, Olivier Véran.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre de Sanitat francès, Olivier Véran, ha advertir que encara queden setmanes de restriccions al veí del nord. "No donem data, però sabem que la primavera és un període més indulgent, i afegit a la vacunació. podem pensar que a mitjans d'abril, finals d'abril o principis de maig podrem eliminar certes restriccions", ha explicat Véran.

Ho ha fet durant la compareixença conjunta amb el primer ministre, Jean Castex, d'aquesta tarda en què les autoritats del veí del nord han explicat que segueixen sense descartar un nou confinament. "Hem de seguir vigilant. Mantingueu-vos el màxim possible a casa, limiteu les vostres interaccions socials. Si teniu símptomes, aïlleu-vos", ha recordat el primer ministre, que ha afegit "el confinament no és impossible, però no és inevitable".

Sí que el veu evitable el president i Copríncep francès, Emmanuel Macron, qui hauria dit dimecres, segons la cadena de televisió BFM TV, durant el consell de defensa sanitari que "mentre hi hagi vacunes a la nevera" no tornarà a confinar.

França, d'altra banda, manté el toc de queda diari entre les sis de la tarda i les sis del matí. Mentre que bars, restaurants, gimnasos, museus i altres llocs privats romanen tancats des d'octubre.

tracking