pandèmia mundial

Les comunitats espanyoles tindran confinament perimetral per Setmana Santa

Només Madrid s'ha oposat a l'acord amb Sanitat, que preveu un toc de queda nocturn de 22 h a 6 h

Entrada de vehicles al país per la frontera del Riu Runer

Duana Frontera riu Runer Policia Entrada de vehiclesFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les comunitats autònomes espanyoles tindran un tanament perimetral per Setmana Santa. Així ho han acordat el ministeri de Sanitat i les comunitats a la Comissió de Salut Públic, en la qual també han decidit que es mantindrà un toc de queda nocturn de 22 h a 6 h i hi haurà un límit en les reunions en espais públics o privats d'un màxim de quatre persones. Només Madrid s'ha oposat a la mesura, però ha assegurat que "acatarà la decisió". L'acord s'haurà de ratificar en la Comissió de dimecres vinent.

Continua el confinament comarcal

De la seva banda, Catalunya continua desescalant les seves mesures de restricció per la pandèmia de manera molt lenta i prudent, seguint la dinàmica de les dades epiodemiològiques. La consellera de Salut, Alba Vergés, ha explicat avui en roda de premsa que "la corba a Catalunya està baixant d’una manera molt estabilitzada i lenta", i la pressió sobre el sistema sanitari continua en una situació delicada amb més de 500 crítics i 1.637 llits ocupats als hospitals per positius de Covid.

Tenint en compte aquestes dades, el Procicat ha optat per no relaxar encara les mesures quant a la mobilitat, i per tant mantenir una setmana més el confinament comarcal, és a dir almenys fins al 14 de març. En canvi, el Procicat sí que ha anunciat altres petites flexibilitzacions a partir de dilluns. Entre elles, hi ha una ampliació de l'obertura de la restauració amb un horari únic de 7.30 h i les 17 h. A més, augmenta la presencialitat a les universitats amb un màxim d'un 30% d'aforament, es podran reprendre les competicions esportives federades per a majors de 16 anys, i podran reobrir, amb mesures de prevenció, els museus, biblioteques i sales d'exposicions, entre altres.

tracking