pandèmia mundial

Catalunya aposta per mantenir el tancament per Setmana Santa

Madrid és la comunitat que reclama amb més insistència la mobilitat per les vacances

Catalunya aposta per mantenir el tancament per Setmana Santa

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Catalunya i la gran majoria de les comunitats autònomes espanyoles aposten per mantenir el confinament perimetral durant les vacances de Setmana Santa. Aquesta va ser la línia de diàleg que van mantenir ahir, durant una reunió, el vicepresident en funcions de president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, i el màxim mandatari del País Valencià, el socialista Ximo Puig. Aquest darrer va traslladar la necessitat a Aragonès de mantenir els tancaments perimetrals, una posició que també va fer avinent a la resta de comunitats limítrofs o amb vincles especials com les Illes Balears, l’Aragó, Castella-la Manxa i Múrcia.

L'acord, la setmana vinent

El govern espanyol i les comunitats autònomes no van aconseguir arribar a una posició comuna per tal d’establir quines seran les mesures restrictives durant la Setmana Santa. No obstant això, es va emplaçar la comissió de salut pública a realitzar demà una proposta d’accions coordinades que es presentarà en el pròxim consell interterritorial del sistema nacional de salut pública espanyol, que s’ha de celebrar la setmana vinent.

El que sí que ha transcendit de la reunió és que diversos governs autonòmics han reclamat al ministeri de Sanitat, que dirigeix Carolina Darias, la necessitat de consensuar restriccions per a les vacances de Setmana Santa. La ministra Darias va destacar que el que va imperar durant la reunió va ser “la prudència”. A més a més, la titular de la cartera de Sanitat va deixar clar que “el nostre objectiu continua sent salvar vides i no pas salvar setmanes”.

La principal veu discordant sobre el tancament perimetral de Setmana Santa ve per part de la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, que va mantenir que “a priori” no és partidària de tancar perimetralment l’autonomia, tot i que sí de mantenir el toc de queda. La dirigent madrilenya va incidir que “encara queda bastant temps” per a aquests festius, i va recordar que caldria esperar fins a 15 dies abans de les vacances per tal de prendre una decisió.

“Encara queda molt i no es pot valorar, però jo no soc partidària a priori de tancar Madrid. No soc partidària de tancar res, però tampoc d’ampliar els tocs de queda perquè encara tenim les UCI en una situació complicada i perquè això pot canviar en qualsevol moment i donar-nos un esglai”, va manifestar Ayuso.

tracking