finances

Marsol i Mortés exigiran les transferències a Govern

L’assessorament afirma que la qüestió no ha prescrit i que el Govern els deu set milions

Marsol i Mortés exigiran les transferències a governCOMÚ ESCALDES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els set comuns estan convençuts que el Govern els deu encara set milions d’euros de les transferències del 2017. I a més ara tenen un informe jurídic que han demanat a l’advocat Jordi Jordana, que els dona la raó. Amb l’informe a la mà, els cònsols han acordat que serà la mandatària de la capital, Conxita Marsol, i el d’Ordino, Josep Àngel Mortés, els encarregats de defensar de nou el seu posicionament, aquest cop amb argumentació jurídica, davant del ministre de Finances, Eric Jover. Els dos cònsols exigiran en una reunió amb l’executiu que se’ls retornin els set milions d’euros que consideren que encara estan pendents del 2017. Si el Govern no canvia d’opinió les corporacions portaran la qüestió a la Batllia.

Cal recordar que el Consell General va descongelar el 2017 les transferències, la qual cosa implicava que la quantitat es calculés sobre la base del percentatge que marca la llei. I és aquí on apareix la discòrdia. Per al Govern, s’ha de pagar el 18% de l’import total cobrat durant l’exercici en qüestió, mentre que els comuns entenen que el percentatge s’ha de calcular partint de l’import liquidat.

Segons va explicar ahir la mandatària d’Escaldes, Rosa Gili, l’informe determina que les corporacions comunals han fet una correcta interpretació de la llei i que per tant tenen raó en exigir la part que resta pendent. En aquest sentit, el cònsol major de Canillo, Francesc Camp, va afegir que l'informe evidencia que el Govern els deu set milions d’euros i que “el termini encara no ha prescrit”. Les corporacions tenen temps fins al setembre per arribar a un acord amb el Govern abans no prescrigui la qüestió. “La decisió d’anar a la justícia ha d’estar molt madurada i molt reflexionada i de moment esperem poder reconduir la posició de l’executiu”, va declarar Camp.

tracking