x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
afers institucionals

Els reis d'Espanya visiten Andorra a final de mes

Els monarques es reuniran amb les principals autoritats del país i visitaran l’escola María Moliner i el comú de la capital
El viatge dels reis, ahir amb el ciclista Alejandro Valverde, vol enfortir les relacions bilaterals.

Els reis d'Espanya visiten Andorra a final de mes

El viatge dels reis, ahir amb el ciclista Alejandro Valverde, vol enfortir les relacions bilaterals.

El rei Felip VI i la reina Leticia en una visita a Càceres.

Els reis d'Espanya visiten Andorra a final de mes

El rei Felip VI i la reina Leticia en una visita a Càceres.

CASA DE S.M. EL REY
Actualitzada 03/03/2021 a les 11:04
Els reis d’Espanya visitaran Andorra dijous i divendres 25 i 26 de març. La trobada institucional tindrà lloc aproximadament un mes abans que se celebri la Cimera Iberoamericana i es concentrarà en major part a Andorra la Vella. Segons ha pogut saber el Diari, es preveu que Felip VI i la reina Leticia arribin dijous 25 de març al migdia i que s’allotgin en un hotel de la capital. En la que serà la primera visita oficial del cap d’Estat d’Espanya, està previst que es trobi amb el cap de Govern, Xavier Espot, la síndica general, Roser Suñé, amb els presidents de tots els grups parlamentaris tant de la majoria com de l’oposició i amb els representants dels Coprínceps, a més de l’ambaixador espanyol, Àngel Ros, i altres autoritats del país. L’agenda també inclourà una visita a l’escola espanyola María Moliner i al comú d’Andorra la Vella amb la presència dels cònsols de la capital.

A diferència d’altres visites oficials, en aquesta ocasió la majoria d’actes es concentraran a Andorra la Vella. Com a excepció i abans de donar per finalitzada la visita, de cara a divendres 26 de març, els reis d’Espanya i les autoritats del país es desplaçaran a dinar a Ordino, al Museu Casa d’Areny-Plandolit. A més, i a part dels actes més institucionals, la reina Leticia tindrà una agenda d’actes paral·lela a la del monarca espanyol que serà de caire més social.

La visita dels monarques espanyols s’emmarca en la voluntat d’enfortir les relacions bilaterals entre els dos països i ha de permetre a les autoritats andorranes tenir un contacte directe amb la institució de l’Estat veí i donar a conèixer en primera persona la realitat d’Andorra.

A final del mes d’abril, el Principat es convertirà en la seu de la 27a edició de la Cimera Iberoamericana de caps d’Estat i de govern i tornarà a comptar amb la presència del rei Felip VI. En aquest cas, però, també es concentraran altres presidents i caps d’Estat de diversos països i l’atapeïda agenda de l’esdeveniment farà més dificultós poder tractar temes concrets d’interès per a ambdós països.

Cimera el 21 d’abril
Cal recordar que la Cimera Iberoamericana s’havia de celebrar presencialment l’any passat però finalment les restriccions causades per la pandèmia van provocar que s’endarrerís i que s’hagi optat per un format que combini l’apartat telemàtic amb el presencial. Finalment, la reunió de caps d’Estat i de Govern tindrà lloc el 21 d’abril i els països que visitaran Andorra seran Espanya i Portugal, per proximitat, així com el país que va ser seu de la Cimera l’any anterior, Guatemala, i el que té el repte d’organitzar-la l’any vinent, la República Dominicana. En el cas del país veí del sud, visitaran el Principat el rei Felip VI i també el president del govern espanyol, Pedro Sánchez.
Etiquetes
Veure’n més
208
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts