x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Successos

Una batlle considera que no hi havia motius per detenir un joier

Decreta la llibertat immediata sense càrrecs en contra del criteri de la fiscalia
Actualitzada 07/03/2021 a les 13:39
És el primer cop que una batlle considera que no hi ha motius per a una detenció governativa ordenada pel fiscal general, però un joier, Tomàs Pascual, amb el negoci ubicat a Prada Ramon, va passar 24 hores privat de llibertat des de la detenció de la policia fins que la batlle va decidir que no hi havia motius.

Va decretar la llibertat avui a la una de la matinada. El comerciant, que prové d'una família de joiers d'Andorra, va ser detingut pel que se'l va voler relacionar amb un policia a qui se l'acusa d'haver-li facilitat informació relativa a la competència en l'activitat de compravenda d'or i material preciós.

Va ser detingut dijous a les 16 hores per ordre de la fiscalia. La policia l'esperava a l'entrada del seu negoci i el va custodiar fins al despatx central, on va passar la nit. A les 16 hores d'ahir va passar a disposició judicial i l'aute de la batlle Stéphanie Garcia no deixa lloc a dubtes: no hi ha motius per a la detenció. La denúncia va ser interposada per Josep Roca, que al·legava que ell i altres persones de l'entorn del seu negoci se sentien intimidats. Segons l'escrit del fiscal, es desprenia que" Pascual hauria mantingut un comportament agressiu i insultant respecte a Roca i el seu entorn, que vigilaria de forma constant els negocis de Roca i les persones que en formen part, passant de forma repetitiva per davant dels mateixos i mirant de forma fixa els declarants".

El propietari del negoci competidor considerava també que s'hi havia vulnerat la Llei de dades perquè s'havien facilitat dades de transaccions del seu negoci.

Cap de les acusacions han estat provades i el joier es troba en llibertat sense processament.

La batlle al·lega que pel que fa a la conducta de mirar fixament i passar de forma reiterada per davant dels negocis de Roca, davant del lloc de treball d'una empleada seva i davant el domicili d'una persona del seu entorn, que aquestes ubicacions es troben en la mateixa zona d'Andorra la Vella, igual que el lloc de treball de Pascual, que endemés constitueix el seu centre d'interessos: fisioterapeuta, supermercat, bar-restaurant, etc.
  • #50 marc
    (06/03/21 07:23)

    Fiscalia = Dictadura

    Respondre
  • #49 Rives
    (03/03/21 17:50)

    La Fiscalia viu en un món paralel i irreal. En aquella casa tothom es culpable ja que la més minima mentida en declaració o denuncia es considera "indicis"

    Respondre
  • #48 Toni
    (28/02/21 00:46)

    Fa vergonya aliena teñir una fiscalia aixi

    Respondre
  • #47 Maribel
    (27/02/21 23:17)

    Indemnización al joier. Força

    Respondre
  • #46 Robert
    (27/02/21 23:12)

    Desitjo que aquesta fiscalia pagui el mal ocasionat

    Respondre
  • #45 Abús de poder
    (27/02/21 22:47)

    Un fiscal que abusa de poder hauría de ser cessat

    Respondre
  • #44 Cole
    (27/02/21 22:35)

    Estem pagant el sou d'un fiscal perquè persegueixi delinqüents i no per controlar com mira la gent. Destitució ja!!!!!

    Respondre
  • #43 El dissident incòmode
    (27/02/21 20:41)

  • #42 John
    (27/02/21 20:37)

    Tal com està el país obriré una botiga d'ulleres fosques per dissimular les mirades. Dic jo que caldrà reformar el Codi Penal per què el sr. fiscal pugui adoctrinar-se sobre el tipus de mirades.

    Respondre
  • #41 Marry
    (27/02/21 20:20)

    És el de sempre. La justícia és igual per a tothom? La resposta ja la sabeu. Qui mira malament es tractat com un delinqüent, qui fa una estafa és un delinqüent de coll blanc.

    Respondre
Veure’n més
50
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts