x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Pandèmia mundial

Deu contagiats pel brot entre empleats de pistes del Tarter

Salut analitza a les instal·lacions del Tarter la propagació del virus 
Les pistes de Grandvalira al sector de Soldeu-el Tarter.

Grandvalira tanca la restauració del Tarter per un brot de Covid entre els treballadors

Les pistes de Grandvalira al sector de Soldeu-el Tarter.

Fernando Galindo
Actualitzada 26/02/2021 a les 18:35
El brot de Covid-19 que s'ha detectat entre un grup d'empleats del sector de pistes del Tarter de Grandvalira afecta ja a una desena de persones, segons ha informat la secretària d'Estat de Salut, Helena Mas, aquest migdia. Mas ha assenyalat que un tècnic de l'oficina Covid s'ha desplaçat avui a les instal·lacions del Tarter per "fer les investigacions oportunes i seguir tot l'estudi epidemiològic que hi ha al darrere" que ha recordat que fan els rastrejadors amb les investigacions i la inspecció. 

Els contagis es van notificar ahir al migdia i Grandvalira va decidit tancar els establiments de restauració d’aquella part del domini esquiable. La clausura temporal dels establiments tindrà lloc des d’avui mateix i s’allargarà durant tot el cap de setmana a causa dels contagis produïts entre els treballadors de la restau­ració.

Fonts de l’estació van explicar al Diari que només es tractava d’un “petit grup” de personal que va donar positiu en els cribratges mitjançant tests d’antígens que es fan al domini esquiable i se sap que tots formen part del nucli de convivència. Tot i que el ministeri de Salut no va demanar el tancament dels establiments, Grandvalira va prendre la decisió de no obrir-los.

A partir d’aquí, des del domini van indicar que es reforçarà la restauració del sector de Soldeu, per tal de donar resposta a les necessitats dels clients que no podran accedir als bars, les cafeteries i els restaurants del Tarter, i no serà fins dilluns que es farà una nova valoració per veure quan es reobriran els establiments.

Dos hospitalitzats més
L’actualització sanitària que va fer ahir el ministeri de Salut va notificar dues noves persones ingressades a la planta Covid de l’hospital Nostra Senyora de Meritxell. D’aquesta manera, el total de contagis que requereixen atenció hospitalària es va elevar fins a 19. Els afectats hospitalitzats a planta van augmentar fins als12, mentre que els que es troben a l’UCI es van mantenir estables en set, sis dels quals amb necessitat de ventilació mecànica.


Amb relació a nombre de nous infectats, Salut va diagnosticar un total de 24 nous contagis per coronavirus en les últimes 24 hores, elevant fins a 10.799 el total de diagnòstics positius fets des que va començar la pandèmia. No obstant això, amb aquestes dades es manté la tendència a la baixa dels darrers dies. De la mateixa manera, també hi ha una lleugera davallada dels casos actius, que se situen en 333. Pel que fa al total d’altes registrades la xifra és de 10.356 i les morts es mantenen en 110. Amb relació al procés de vacunació, ahir es van administrar 94 dosis.


El ministeri també va repassar la situació de la població escolar, en què ara per ara no hi ha cap aula que estigui totalment confinada. Però sí que n’hi ha tres que tenen decretats confinaments parcials de l’alumnat que hi hauria d’assistir. A més a més, en resten 22 en vigilància passiva.
Etiquetes
Veure’n més
20
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts