Reportatge

Bus amb ànima de taxi

Canillo presenta Uclic, un mitjà de transport que serà “a demanda” del client i modificarà l’itinerari, gràcies a un algoritme, per establir “la ruta més curta” en funció de les reserves.

Bus amb ànima de taxiA. E.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Hi hagi moltes o poques reserves el bus funcionarà. El que no funcionarà és sense passatgers.” Sota aquesta declaració de principis, el cònsol major de Canillo, Francesc Camp, va presentar ahir al matí, a la parada Uclic, el nou sistema d’autobús parroquial que té ànima de taxi. La particularitat d’aquest mitjà de transport, que sorgeix de la col·laboració amb FEDA Solucions i Andbus, és que serà “a demanda” del client i, gràcies a un algoritme, modificarà el seu itinerari per tal d’establir “la ruta més curta” en funció del nombre de reserves.

En aquest sentit, Camp va exposar l’aposta de la corporació per la mobilitat sostenible, ja que permetrà “optimitzar” el transport de persones “en una parròquia molt extensa amb nuclis de població molt diversos”. El nou servei constarà de 56 parades i s’estrenarà l’1 de març amb una prova pilot que tindrà una durada màxima de tres mesos, és a dir, fins a final de maig. El pressupost destinat per a la prova serà de 15.000 euros per mes i s’habilitaran dos autobusos amb capacitat per a 20 i vuit persones, respectivament, i atenent les mesures sanitàries vigents es limitarà l’aforament a 15 i sis places. Durant aquests tres primers mesos el servei serà gratuït i per efectuar una reserva hi haurà tres canals disponibles: una aplicació mòbil, una pàgina web i un call center dirigit per Andorra Telecom. Està previst que el bus estigui en funcionament de manera ininterrompuda entre les set del matí i les nou de la nit. La reserva, en la qual també s’haurà d’informar del destí, es podrà efectuar amb fins a set dies d’antelació i es podrà modificar amb vint minuts de marge. “Volíem un transport que estigués adaptat a la parròquia i ens vam adonar que no podíem ser eficients si fèiem una línia fixa”, va cloure Marc Casal, cònsol menor.

tracking