educació

Mobilització per reclamar àpats per a al·lèrgics a l'Escola andorrana

L’AMPA del sistema educatiu afirma que no té les instal·lacions per donar el servei

Mobilització per reclamar àpats per a al·lèrgics a l'Escola andorranaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un grup de pares i mares d’infants escolaritzats al sistema andorrà i amb al·lèrgies i intoleràncies alimentàries feia pública ahir una recollida de firmes (en porten mig miler) per reclamar que els menjadors incorporin àpats per als seus fills. Els progenitors es queixen que l’única opció és contractar el servei de la cuina centralitzada que està ubicada a l’escola francesa d’Escaldes i que gestiona l’Associació de mares i pares (Apacef), però es queixen de la qualitat i del preu.

“Es tracta d’una decisió que es va acordar en el seu moment. Es van oferir ells a portar aquesta cuina”, va explicar la presidenta de l’Associació de Pares de l’Escola andorrana Susagna Venable al Diari, referint-se a la contractació d’aquest servei extern. En aquest sentit, davant les queixes d’aquest grup de pares, que entre d’altres coses denuncien que aquestes dietes especials arriben a costar 90 euros al mes quan els menús de l’andorrana en costen 57 i que s’han donat casos en què se serveix als infants menjar que no és del dia, Venable creu que es tracta d’un conflicte que aquests pares haurien de solucionar directament amb l’Apacef. “Jo crec que s’hauria de parlar amb aquesta gent per veure si es pot millorar. Estic segura que hi ha aspectes que es podrien canviar”, i va afegir que “l’única cosa que poden fer des de l’Andorrana és intentar donar-los consells com, per exemple, que vigilin que la carn no estigui seca, que tinguin en compte les salses, que posin pa...”. També puntualitza, però, que sempre existeix la possibilitat que aquests infants puguin dur el seu tàper de casa.

En aquesta línia, i en resposta a la demana que les cuines de l’escola andorrana assumeixin també l’elaboració d’aquests menús, va explicar que els espais no tenen els equipaments necessaris per poder preparar aquests menús ni disposen de personal especialitzat. Es tracta d’una qüestió de sanitat que els impedeix poder oferir dos serveis a la mateixa cuina, va exposar.

La cuina centralitzada és la responsable de la producció i lliurament dels menús personalitzats per als alumnes de tots els centres educatius del Principat.

tracking