pandèmia mundial

L'Arieja manté controlats els contagis tot i el repunt en una part de França

El ministre de Sanitat anuncia que es confina tota l’àrea metropolitana de Dunkerque

L'Arieja manté controlats els contagis tot i el repunt en una part de FrançaEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els departaments de l’Arieja i dels Pirineus Orientals mantenen estables els contagis per Covid-19 en els territoris, tot i el repunt que s’està produint a diverses parts de França. Els dos territoris fronteres amb Andorra es mantenen en la fase groga pel nombre de casos, amb índexs de 147 i 103, respectivament, mentre que diverses zones del veí del nord estan passant a taronja i vermell.

Per aquest motiu, el ministre de Sanitat francès, Olivier Véran, va anunciar durant una compareixença de premsa que va fer ahir que la ciutat de Dunkerque, que tota la seva àrea metropolitana, que compta amb uns 250.000 habitants, haurà de complir un confinament domiciliari durant el cap de setmana a causa de l’alta taxa d’incidència, que en les darreres hores es va elevar fins als 900 casos per cada 100.000 habitants.

La situació que s’està vivint a l’àrea urbana de Dunkerque no és única al país, i és que als Alps Marítims i l’àrea metropolitana de Niça és probable que s’acabi aplicant la mateixa mesura a causa del seu elevat índex de contagis, que puja per sobre dels 600 punts en els últims set dies. No obstant això, hi ha fins a vuit departaments més que es troben en fase vermella a causa de la situació epidemiològica que viuen. El primer ministre, Jean Castex, compareix avui per presentar una nova estratègia de restriccions en funció de la incidència de la pandèmia a cada territori.

El nombre de contagis comunicats per les autoritats franceses durant el dia d’ahir va repuntar fins als 31.519 casos enfront dels 20.064 de dimarts. Tot i això, el nombre de malalts ingressats va disminuir lleugerament. En el seu portal d’informació, el govern francès va indicar que en les últimes 24 hores va haver-hi 278 morts als centres hospitalaris a causa de la Covid-19.

Aquesta xifra és inferior a la de dimarts, quan es van notificar 310 traspassos en centres mèdics i 121 a les residències. Cal recordar, però, que la dada dels centres geriàtrics França únicament l’actualitza dos cops a la setmana. Pel que fa a les dades absolutes des que va començar la crisi sanitària, França ha registrat un total de 85.321 difunts.

La situació als centres hospitalaris gals evoluciona favorablement tot i que de manera lenta, i ahir hi havia 25.614 internats, 46 menys que dimarts. Pel que fa a les persones que estaven a les UCI, ahir n’hi havia 3.436, una més que el dia anterior.

tracking