detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Quatre persones van patir un accident el cap de setmana passat en precipitar-se del telecadira de la Llosada al sector del Tsarter, a Grandvalira. Un fet que no hauria anat més enllà si no fos perquè tres dels quatre accidentats tenen la residència a Madrid. “Quan ens van atendre els serveis mèdics de la pista, de no gaires bones manera, ens van cobrar gairebé 800 euros per posar-nos tres tires d’esparadrap i dir-nos que teníem només una contusió”, va explicar un dels homes afectats pel sinistre. El motiu pel qual van haver de pagar per ser atesos pels serveis mèdics del Tarter és que, en ser persones no residents, i en no estar permesa la venda de forfets a qui no habiti al país, les assegurances no cobreixen cap tipus de problema.

El jove també va explicar que “nosaltres no vam aixecar la tanca abans d’hora com van explicar des de l’estació, sinó que hi va haver una forta sotragada que ens va fer caure quan estàvem a uns dos metres d’arribar al punt”. I va afegir que “havia passat abans i després de caure nosaltres van tancar el telecadira”.

Posteriorment a mantenir a la mateixa pista un intercanvi d’opinions amb els treballadors de Grandvalira, els tres espanyols implicats en la caiguda van prendre la determinació de personar-se a la comissaria de policia per tal de presentar una denúncia. En un primer moment, segons els afectats, el cos policial els va indicar que trigarien molt a atendre’ls, fet pel qual es van posar en contacte amb el cos consular espanyol. Després de la trucada van tornar a les instal·lacions de la policia, on sí que els van atendre i els van registrar la denúncia. En la mateixa reclamen que se’ls faci un abonament de les despeses mèdiques que els van cobrar in situ al Tarter, just després de ser atesos.

Els afectats van explicar al Diari que s’havien desplaçat a passar tot el cap de setmana a Andorra provinents de Madrid, una de les poques comunitats autònomes espanyoles que no té un tancament perimetral rígid. Sobre com havien aconseguit el forfet, atenent la prohibició que hi ha de vendre qui no sigui resident, els joves van explicar que al web on van realitzar la contractació de l’hotel els van facilitar la possibilitat de poder comprar el passi per l’estació. Finalment, i ja a Madrid, segons van explicar, van passar quatre hores en observació per les lesions sofertes.

tracking