x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
política

Contactes per situar Marsol com a cap de llista per aspirar a cap de Govern

Exministres i excaps de Govern veuen en la cònsol una rival de pes per competir amb Espot
Albert Pintat i Conxita Marsol quan estaven a Govern.

Contactes per situar Marsol d'aspirant a cap de Govern

Albert Pintat i Conxita Marsol quan estaven a Govern.

Fernando Galindo
Actualitzada 22/02/2021 a les 11:02
No és l’eterna aspirant, el nom de Conxita Marsol ha estat sempre a la recàmera de Demòcrates com un valor a protegir com a futura líder del partit. Les eleccions generals queden lluny en una legislatura molt difícil, però no ha estat impediment perquè el nom de la cònsol d’Andorra la Vella sigui una de les apostes d’un nou partit que intenti desallotjar l’equip de Xavier Espot del poder.

Noms com el de l’excap de Govern, Albert Pintat; o dels exministres Ferran Mirapeix o Antoni Riberaygua estarien darrere d’aquest nucli de notables que veuen en Marsol la candidata perfecta. Riberaygua, sempre fidel al també excap de Govern, Toni Martí, permet deduir que l’excònsol escaldenc probablement no quedaria al marge d’aquesta iniciativa i donaria suport a aquesta, de moment, embrionària proposta. Martí i Espot ja no necessiten aparentar el que no senten i la seva rivalitat política és de domini públic.

En aquest puzle polític totes les peces encaixarien, ja que Marsol no acaba de convèncer la cúpula que actualment controla Demòcrates, que veuen en la cònsol una figura política que s’ha devaluat. En canvi sí que té el suport de l’exsíndic Joan Gabriel.

Dinars polítics
Tot al contrari d’aquest grup d’expolítics que cada dilluns dinaven en un restaurant d’Andorra la Vella amb Marsol, que els anys 2008 i 2009 va ser ministra de la Presidència, Comerç i Societats i portaveu del Govern amb Albert Pintat. Els dinars es van acabar amb la pandèmia però no l’interès per encimbellar la cònsol al més alt de la política nacional.


Fonts properes al seu entorn asseguren que Marsol no se n’està, de desaprovar la gestió de l’actual govern demòcrata. Si s’embranca en aquesta nova aventura, l’actual mandatària comunal podria comptar amb el suport de Martí i dels seus fidels, que s’han desmarcat completament de DA i que critiquen obertament la trajectòria del partit que ell va fundar. També podria comptar com a aliats amb Virtus Unita Fortior, un grup de reflexió que se sentiria més còmode amb un viratge a la dreta i que no està d’acord amb moltes de les decisions del gabinet que lidera Espot.


El que es confirma és la convicció que hi ha un espai a la dreta que no ocupa cap partit, i que els liberals no tenen altre camí que mantenir la seva aliança amb Demòcrates si vol continuar tenint veu en la política andorrana. Però no és només una qüestió ideològica –hi ha qui veu en DA un partit que s’ha decantat massa a l’esquerra– ja que també es podrien sumar al projecte polítics desencantats amb l’executiu actual o amb alguns dels seus membres. I en una legislatura marcada per la pandèmia, el govern de Demòcrates no ho té fàcil.


LES CLAUS

Diferents sensibilitats
estan convençudes que la gestió de Demòcrates facilita la creació d’un partit que ocupi un espai més a la dreta i que comptaria amb un ampli suport electoral.

La cònsol no amaga que un cop acabi el mandat al comú li agradaria seguir a la política i la possibilitat d’aspirar a ser la primera dona cap de Govern.
Etiquetes
Veure’n més
67
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts