infraestructures

Andorra Airlines reviu amb un avió comercial a la Seu d'Urgell

Un aparell de 50 places i sense viatgers va aterrar ahir a l’aeroport

Andorra Airlines reviu amb un avió comercial a la Seu d'UrgellAEROPORTS DE CATALUNYA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’aeroport d’Andorra-la Seu compta des d’ahir amb un avió ATR72, de 50 places, de la companyia Andorra Airlines. L’aeronau, que va arribar sense passatgers, va quedar aparcada a la plataforma de la infraestructura alturgellenca després de realitzar diverses maniobres d’enlairament i aterratge, procedent de les illes Canàries. Fonts oficials d’Aeroports Públics de Catalunya van explicar que Andorra Airlines ha comunicat la intenció de deixar l’avió varat a la Seu i que pròximament mantindran reunions entre els governs de Catalunya i Andorra per exposar el projecte que pretén dur a terme. L’aeronau compta també amb retolació de Canaryfly, companyia de les illes Canàries que fa operativa de viatgers però que ara també s’ha obert al transport de mercaderies.

L’arretatge d’Andorra Airlines a la Seu arriba després que el projecte presentat l’any 2016, i capitanejat pel català Jorge Soriano, no s’acabés de materialitzar mai. Fa cinc anys es va presentar una iniciativa per programar vols regulars que unissin Andorra amb Madrid, Palma, París i Porto. Mesos més tard fonts de l’aerolínia van justificar la no posada en servei dels vols per un frau d’un fons inversor britànic que suposadament no va fer el pagament de 60 milions d’euros per al finançament del projecte.

Les darreres notícies d’Andorra Airlines són de final de l’any passat, quan es va enviar un comunicat anunciant la intenció de “reestructurar” el projecte inicial i “posar en funcionament una nova operativa entre diferents ciutats espanyoles”. Proposaven fer “vols de petit format familiars, de grups operats per agències o d’empresaris”. Jorge Soriano va explicar llavors que la reestructuració de el projecte “no elimina ni limita en cap moment la idea de sempre de connectar Andorra amb vols regulars”.

Andorra Airlines reviu amb un avió comercial a la Seu d'Urgell

tracking