Llibertat amb càrrecs per a l'andorrana detinguda a Lleida

La noia va ser arrestada dimarts pels mossos d'esquadra en la protesta per l'empresonament del raper Pablo Hasél

Un andorrà detingut en una protesta per HasélSEGRE / AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La jove andorrana detinguda dimarts a Lleida durant les protestes per l'empresonament del raper català Pablo Hasél ha estat posada en llibertat amb càrrecs aquest matí. La noia restava detinguda a una comissaria dels mossos d'esquadra de Lleida des de dimarts a la nit i aquest matí ha passat a disposició judicial. De la resta de detinguts, cinc també han quedat en llibertat amb càrrecs i un, un jove senegalès, declararà aquesta tarda davant del jutge. Tots ells s'han negat a declarar.

Els sis detinguts que han declarat aquest matí, inclosa la jove andorrana, han comparegut davant del titular del jutjat d'instrucció 1 de Lleida per videoconferència des de les comissaria on estaven arrestats. La causa està oberta per un delicte de desordres públics i hauran de comparèixer al jutjat quan siguin requerits. El vuitè jove detingut dimarts era menor d'edat i va quedar dimecres en llibertat després de declarar al jutjat de menors.

Protestes per Hasél

La jove del Principat va ser una de les vuit persones detingudes dimarts a Lleida pels mossos d’esquadra per la crema de contenidors que es va produir durant les protestes contra l’empresonament del raper Pablo Hasél. Els agents de la policia catalana van arrestar els joves que es van refugiar en un portal acusats de desordres públics pels incidents de la nit de dimarts a la Rambla Ferran de la capital del Segrià.

Un dels detinguts, un menor de 17 anys, ja va passar ahir a disposició judicial. Els altres set arrestats són quatre homes i tres dones d’edats entre els 20 i els 33 anys. Els detinguts són veïns de municipis de Ponent, com ara Lleida i Balaguer, també hi ha algun veí de Barcelona i el jove del Principat. Des del mateix compte de Twitter de Llibertat Pablo Hasél es va denunciar que algun dels detinguts, entre els quals el menor, "havien estat agredits pels mossos d'esquadra durant les detencions".

Lleida no va ser l’única localitat catalana on les manifestacions en suport al raper empresonat van acabar amb aldarulls. A Barcelona una noia ha perdut un ull per una bala de foam dels mossos.

Un andorrà detingut en una protesta per Hasél

tracking