Suborns de 2,7 milions a Veneçuela a comptes de BPA

La Batllia imputa una empresa sevillana pels diners abonats a la trama de Pdvsa

La Batllia investiga 35 persones per la relació amb Petróleos de Venezuela

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Batllia ha obert una causa per blanqueig de capitals a l'empresa sevillana Ingelec per abonar 2,7 milions d'euros que correspondrien a suborns a la trama de Petróleos de Venezuela a través de BPA, segons publica El País. Les operacions es van fer entre el 2009 i el 2010 a una societat de Panamà i els diners van arribar a comptes de BPA de Diego Salazar que és un dels 28 processats en el dossier de Pdvsa, ja que és cosí del ministre de Petróleo, Rafael Ramírez.

El rotatiu espanyol explica que els diners que va abonar l'empresa fabricant de generadors van acabar en un compte de la desapareguda BPA des d'on es va pagar el 2009 l'allotjament per un import de més d'un milió d'euros a l'hotel Four Seasons de París i es van transferir 834.000 euros als Estas Units per comprar un immoble.

La investigació judicial a les operacions de fons de Diego Salazar a BPA conclou que va moure uns 21,2 milions. La trama de Petróleos de Venezuela hauria amagat uns 2.000 milions d'euros entre el 2007 i el 2012, segons el procediment obert a la Batllia.

tracking