societat

Amnistia Internacional demana que es retirin els càrrecs contra Vanessa Mendoza

Stop Violències difón a nivell internacional que "Govern vol empresonar" Mendoza

Document d'Amnistia Internacional sobre Mendoza

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Amnistia Internacional ha fet públic un document per demanar la retirada de càrrecs contra Vanessa Mendoza a la que qualifica com "defensora dels drets humans". L'entitat assegura sentir-se "profundament preocupada pels càrrecs de difamació" per la denúncia que el Govern va presentar contra la presidenta d'Stop Violè`ncies per les declaracions que va fer davant del comitè d'experts de l'ONU. L'organització internacional afirma que li preocupa que Mendoza sigui "criminalitzadapel simple fet de realitzar la seva legítima tasca com a defensora dels drets humans".

L'entitat assenyala que el fet que les autoritats andorranes facin servir les lleis de difamació contra Vanessa Mendoza Cortés "vulnera el seu dret a la llibertat d'expressió i podria ser una mesura en represàlia per les seves accions de defensa dels drets de les dones i les nenes i en defensa de la despenalització de l’avortament a Andorra" i per això insta la fiscalia a retirar les acusacions contra ella per les quals ha de declarar demà a la Batllia.Amnistia Internacional defensa que les autoritats del Principat "haurien d'abstenir-se de presentar càrrecs penals addicionals o de prendre mesures administratives contra Vanessa Mendoza Cortés derivades de la seva tasca de defensa dels drets humans" i demana a l'Estat que adopti mesures per garantir que ella i altres persones "defensores dels drets humans puguin dur a terme la seva legítima tasca en favor dels drets humans sense represàlies ni intimidacions".

Difusió internacional

Stop Violències ha fet una sèrie de piulades a Twitter en diversos idiomes per denunciarinternacionalmentque el Govern vol empresonar la seva presidenta, Vanessa Mendoza, per les declaracions que va fer el 2019 davant del comitè de les Nacions Unides per l'eliminació de la violència vers les dones (Cedaw) en referència a la prohibició d'avortar al Principat. L'associació ha compartit missatges en català, espanyol, francès, anglès i italià a favor de la llibertat de les dones, dels drets de decisió i d'expressió i en contra de la violència d'Estat. "Qui oprimeix mai comptarà mai més amb el nostre silenci" afirma una de les piulades.

Mendoza ha de comparèixer demà davant la Batllia per explicar els fets, ja que Govern la va denunciar a la Fiscalia per presumptes delictes que poden comportar fins a quatre anys de presó i una multa de 30.000 euros. L'associació assegura que la denúncia s'ha fet "per anar al'ONUi per exercir la nostra llibertat d'expressió" i demana que la causa contra la presidentad'Stop Violències s'arxivi.

Stop Violències també està rebent el suport d'altres associacions i entitats feministes d'arreu del món que estan fent difusió de la situació a Andorra amb Vanessa Mendoza.

Stop Violències difón internacionalment que Govern vol empersonar Mendoza

tracking