Pandèmia mundial

La corba de contagis comença a descendir arreu d'Europa

La corba de contagis comença a descendir arreu d'EuropaEFE/Rodrigo Sura

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La corba de contagis i la pressió hospitalària mostren descensos en diversos països europeus, malgrat que persisteix la inquietud per la incidència de les noves variants, la qual cosa obliga a continuar mantenint la guàrdia alta en tots els àmbits. A França les dades globals indiquen que s'està produint un lleu descens en la pressió hospitalària però les autoritats sanitàries han expressat la seva inquietud sobre la virulència de les noves soques, que podrien estar produint fins i tot recaigudes o reinfeccions

Pel que fa a Espanya, d'acord amb les dades facilitades pel ministeri espanyol de Sanitat, s'han produït 14.591 nous positius de coronavirus i 530 morts en les darreres 24 hores, si bé la incidència mitjana acumulada es va situar per sota dels 500 casos per cent mil habitants en 14 dies, quan era de 900 fa una mica més de dues setmanes.

Per la seva part, Portugal va registrar ahir un fort descens d'hospitalitzats, amb el rècord d'altes per a 380 pacients Covid-19, en una jornada marcada a més per l'arrencada de la vacunació a membres de les forces de seguretat. El país, que va viure un dur gener que el va portar al llindar del col·lapse sanitari, manté avui la tendència a l'estabilització. Al seu torn, la incidència acumulada de Covid-19 segueix a la baixa a Alemanya, fins a situar-se ahir en els 60,1 casos per 100.000 habitants en set dies, menys de la meitat que una setmana enrere, amb 139 positius. Segons les dades actualitzades per l'Institut Robert Koch de virologia (RKI), en 24 hores es van verificar 8.354 noves infeccions i 551 morts. Una setmana enrere, els nous contagis van ser 10.485 i les víctimes mortals, 689.

En darrer lloc, el Regne Unit, després d'imposar al gener un confinament gairebé total, frena l’avanç de la tercera onada de la pandèmia i manté una tendència a la baixa en morts i contagis, amb 621 i 13.308 registrats, respectivament, en 24 hores.

tracking