mobilitat

Fàbrega demana assimilar la situació comercial a la d'Andorra

Fàbrega demana assimilar la situació comercial a la d'AndorraFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’alcalde de la Seu, Jordi Fàbrega, va lamentar ahir que les restriccions en matèria de comerç de cada costat de la frontera hispanoandorrana no siguin les mateixes i va considerar que els establiments andorrans puguin estar oberts en cap de setmana i els de tipus no essencial de l’Alt Urgell hagin de romandre tancats “no té sentit”, ja que “crea un greuge comparatiu amb Andorra” amb la nova condició d’assimilació entre els dos territoris. El primer edil va insistir en la necessitat de “territorialitzar” la regulació en matèria de comerç perquè “nosaltres tenim 70.000 clients potencials i Andorra, 20.000”.

Fàbrega va considerar que “des del punt de vista sanitari és un bon moment” per assimilar els dos territoris perquè “la nostra situació és molt bona i la d’Andorra també està força bé”, va apuntar. També va assenyalar que la nova mobilitat “donarà aire a les relacions familiars de costat i costat de la frontera”. L’alcalde es va mostrar sorprès per la negativa inicial d’assimilar els dos territoris i va recordar que la petició “ha estat un continu i tornava a estar a sobre de la taula de la Generalitat des de dimarts passat”.

Per la seva banda, el Govern va valorar “positivament” la decisió de la Generalitat que confirma, va dir, “l’estat de les bones relacions” entre els dos territoris i “la col·laboració en una situació sanitària com l’actual”. A més, des de l’executiu van manifestar que a través de la configuració d’una única unitat comarcal entre Andorra i l’Alt Urgell a partir de demà, el Procicat i el govern català validen la demanda que ja feia setmanes que havia fet Andorra perquè, i sempre un cop superat el confinament municipal al territori veí, es pogués assimilar el país a la comarca o regió sanitària veïna a tots els efectes.

Així doncs, van exposar que aquesta decisió deixa palès que el pas a un confinament perimetral comarcal a Catalunya permetrà la mobilitat entre ambdós territoris sense restriccions.

tracking