Petició al Superior per reduir la pena de presó per importar marihuana

Els lletrats creuen que la sentència notificada per Corts és desproporcionada i injusta

Petició al Superior per reduir la pena de presó per importar marihuanaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els lletrats de la defensa de dos dels implicats en una xarxa d’importació de cànnabis al país, batejada com a operació Elit pel cos de policia, van sol·licitar ahir la reducció de la condemna dels clients davant el Tribunal Superior. Els advocats van considerar que la sentència notificada per Corts és desproporcionada i injusta, ja que “se’ls imputa un rol major en la introducció de la droga”. Així doncs, les defenses dels processats, els quals fa quasi dos anys que es troben ingressats a la Comella en règim de presó provisional, van exposar als magistrats de la sala penal que tot i que no discuteixen la veracitat dels fets, els acusats “tan sols van actuar de mules de transport de la droga a Andorra a compte d’una tercera persones”, qui suposadament “tenia previst traficar amb l’estupefaent per treure’n benefici”.

En aquest sentit, van al·legar que no hi ha cap prova a la causa que indiqui que els seus clients estaven immersos en una xarxa de tràfic d’estupefaents, per la qual cosa afirmen que se’ls ha imputat una participació “que no van arribar a tenir en cap moment”. Per tot l’exposat, els lletrats van demanar al Superior una reducció de la pena imposada a tres anys i mig, dos dels quals ferms i la resta condicionals. Les defenses van posar en relleu que els processats fa dos anys que es troben en presó provisional i en aquest període “han tingut una conducta impecable al centre penitenciari, col·laborant en totes les activitats”, i fins i tot un d’ells ha tornat a estudiar i l’altre ha seguit un tractament de desintoxicació per l’addicció a la marihuana. D’aquesta manera, van assenyalar que la pena inicial de quatre anys i mig ferms de presó atempta contra la voluntat de reinserció dels seus clients, els quals “estan molt penedits” dels fets succeïts el 24 de març del 2019, quan van ser controlats per la policia amb més de sis quilos de marihuana.

Per la seva banda, el ministeri públic va defensar que la sentència dictada per Corts va ser molt respectuosa amb els imputats, ja que no es va establir la pena màxima de presó tenint en compte que la quantitat introduïda “és molt elevada i queda palès que no era per a consum propi”. A més, va puntualitzar que l’activitat de tràfic queda totalment acreditada en el moment que els dos imputats es desplacen “a un tercer país per adquirir una gran quantitat de droga i després la transporten a Andorra a través d’un pas de muntanya”.

tracking