PANDÈMIA MUNDIAL

La dotació del pla Renova creix un 23%, fins a 1,5 milions

La dotació del pla Renova creix un 23%, fins a 1,5 milions

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’edició del 2021 del pla Renova té un increment pel que fa a la partida pressupostària del 23%. Així ho va manifestar ahir la ministra de Medi Ambient i Agricultura, Sílvia Calvó, durant la presentació. En valors absoluts, això significa que hi haurà un total d’1,5 milions per als diferents projectes; un increment de 285.000 euros respecte a allò que el Govern hi va destinar durant el 2020. En aquest sentit, Calvó va destacar que el Renova “és un projecte que està consolidat” després que s’estigui aplicant des del 2010.

En l’edició d’enguany, un dels trets diferencials és que s’ha aprovat un pla específic per al canvi de calderes de calefacció. En aquest cas, les ajudes poden arribar fins al 40%, indistintament de quin sigui el combustible. El director de l’oficina d’Energia i Canvi Climàtic, Carles Miquel, va afirmar que “hem de pensar que només el fet de canviar una caldera antiga de gasoil per una de nova del mateix combustible ja pot suposar un estalvi d’entre un 30% i un 40%, i això repercuteix directament en les emissions i en un estalvi d’energia”. A més, en el cas que els edificis on es facin els canvis estiguin destinats al lloguer hi pot haver un 15% extra.

En relació amb les dades del 2020, Miquel va manifestar que s’havien rebut un total de 286 peticions, que arribaven fins als dos milions. En aquest cas, les que no van poder ser ateses “han passat directament al 2021”, va dir Miquel, que va afegir que “alguna de les que hi havia han caigut pel camí, però la majoria s’han traspassat”.

tracking