x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Residents

Una youtuber espanyola explica perquè viu a Andorra

María Martínez, titular del canal sientetejoven, resideix al país des de l'octubre
María Martínez i la seva parella, Javier

María Martínez i la seva parella, Javier

María Martínez i la seva parella, Javier

Instagram
Actualitzada 26/01/2021 a les 12:27
La polèmica pel trasllat de youtubers espanyols al Principat per gaudir d'una imposició més baixa no cessa. L'última a explicar les raons que l'han portat a fixar la residència al país ha estat María Martínez, titular del canal de YouTube sientetejoven on ensenya exercicis físics per mantenir-se en forma, que viu a Andorra des de l'octubre passat. 

Martínez i la seva parella, Javier, exposen en un vídeo pujat ahir a Instagram els motius pels quals han abandonat Espanya i destaquen en primer lloc que ella volia viure a l'estranger des de fa anys. Javier relata que van obrir el canal perquè volien tenir èxit i que inicialment els donava per sobreviure i arran del confinament, quan la gent buscava com mantenir-se en forma des de casa, "es va accelerar la trajectòria professional" i es va disparar el nombre de seguidors fins registrar els seguidors que esperaven assolir en cinc anys. Aquest creixement els va generar un augment d'ingressos i precisa que vivien en un barri que no era bo per ser famós "i ens havíem de canviar de casa".

Les noves circumstàncies que assegura Javier van tenir en compte és que "el canal passa de ser de sobreviure a viure" i llavors van buscar un professional que els va assessorar sobre països on els podia interessar instal·lar-s'hi. María Martínez afirma que entén que hi hagi gent que no cregui els motius pels quals han deixat de residir a Espanya i apunta sense arribar a comentar-lo que hi hagi qui pensi que les raons són unes altres, en referència a l'estalvi en impostos, "però no hi vull entrar" en aquest tema. Javier recalca que han escollit Andorra "perquè és una súper bona opció per a nosaltres" perquè està a prop d'Espanya i li permet viatjar en poques hores per anar a veure els dos fills que té al país veí.  

Javier argumenta que hi ha lliure circulació de persones i que per tant no cometen cap il·legalitat canviant-se de país i respecte als impostos manifesta que està a favor de pagar-ne i que sempre busca un gestor i li diu que ho pagui tot perquè "vull dormir tranquil, no vull complicacions". I hi afegeix que abans pagaven impostos a Espanya i ara paguen els que els hi corresponen a Andorra fent ús del seu dret de viure on vulguin "i ja hem pagat molts impostos a Andorra". La parella de la youtuber remarca que continuen pagant al lloc d'origen el que els hi pertoca com a propietaris d'un pis cadascú. I

María Martínez puntualitza que a un metge o llicenciat espanyol que ha fet servir el sistema educatiu per formar-se ningú el critica quan emigra a treballar a un altre país i es queixa que sí es fa en el cas de professionals com ella que busquen el seu benestar. I remarca que li sembla "surrealista" que es critiqui als youtubers que marxen d'Espanya perquè es diu que no volen pagar impostos mentre no es diu res dels metges, enginyers o llicenciats que estan posant els coneixements adquirits amb la formació a Espanya al servei de ciutadans que no són espanyols.

El canal sientetejoven suma 1,81 milions de seguidors de desenes de països i alguns dels vídeos que puja María Martínez a YouTube acumulen més de dotze milions de visualitzacions. 
Etiquetes
Veure’n més
57
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts