Creacions

Música inspirada en Femina Feminae

Marta Urzaiz i Gerard Pastor han fet un disc basta en l'última exposició de museu del Thyssen

Gerard Pastor i Marta Urzaiz signen el treball

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'exposició Femina Feminae. Les Muses i la col·leccionista. De Piazzetta a Delaunayque s'ha pogut veure al Museu Carmen Thyssen ha estat la inspiració per a la clarinetista Marta Urzaiz i el pianista i compositor Gerard Pastor per elaborar un disc. Pastor ha creat dues peces per a piano i clarinet, Femina Feminae i Les Danses Imaginàries,que van sorgir arran de la visita que va fer a la mostra l'estiu del 2018, segons ha informat el museu.

La cap de projectes del museu, Teresa Areny, assegura que és "tot un honor que el museu sigui una font d’inspiració musical. Aconseguir que l’art i la música s’uneixin en un treball, és l’exemple més significatiu del que perseguim.". I el creador Gerard Pastor assenyala que el projecte es va acabar de concebre durant el confinament i comentar que "el piano em resultava incomplet i vaig sentir la necessitat d'incorporar una nova veu. El so del clarinet d’Urzaiz, ha estat el millor acompanyant per donar forma al projecte pianístic".

El CD es vendrà a la botiga del museu a partir del 12 de febrer, quan obre la nova exposició del Thyssen i les partitures han estat publicades per l'editorial musical Boileau que es presenten en una acurada versió dividida en dos volums, segons ha informat el museu.

tracking