pandèmia mundial

La Botiga Solidària de la Creu Roja supera els 500 usuaris

La Botiga Solidària de la Creu Roja supera els 500 usuarisFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Botiga Solidària de la Creu Roja va néixer com una iniciativa temporal i aviat farà un any que està en funcionament. La crisi econòmica derivada de la pandèmia sanitària i la impossibilitat per obrir les pistes ha provocat que el servei creixi de manera setmanal. Actualment, hi ha 551 persones que es beneficien del servei, el 69 per cent de les quals són temporers extracomunitaris. Així ho indicava el director de l’entitat, Jordi Fernández, que destacava que “és una dada trista però malauradament no sorprèn, té tot el sentit del món perquè les pistes no obren i l’economia està patint molt”. Tanmateix, valorava que la situació actual provocarà que “molts extracomunitaris es replantejaran la situació, perquè entenc que el que volen és treballar i tenir uns ingressos per sobreviure, no que se’ls mantingui”.

Respecte a la problemàtica actual amb els vols de tornada, el director de l’entitat apuntava que “molts van ser previsors i van agafar vols que tenien la possibilitat de canviar la data, però n’hi ha que no ho van fer i el sobrecost els suposa un problema”. I lamentava que “amb els nostres mitjans actuals difícilment podrem pal·liar aquesta necessitat, però el temps que estiguin aquí, els ajudarem amb tot el que puguem perquè són persones”. En aquesta línia va denunciar que sovint en els mitjans de comunicació digitals hi ha comentaris despectius cap als temporers i va defensar la tasca solidària: “Nosaltres ajudarem a qui ho necessiti independentment de la seva nacionalitat i del color de pell. A una persona que no té per menjar, se li ha de donar aliment. I amb les donacions alimentem aquestes 550 persones”.

Tot i això, remarcava que “encara que alguns temporers prendran la decisió de marxar o buscar alternatives a altres països, tenim molta gent del país que està intentant sobreviure amb diferents ajudes i les poques opcions de treball, i aquestes situacions seran més difícils de resoldre”.

tracking