x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Economia

L'AFA supervisarà l'emissió d'actius digitals

Els grups de la majoria consideren que aquesta proposició generarà “un ecosistema de creixement econòmic”
Els consellers David Montané, Carles Naudi d'Areny-Plandolit i Marc Magallon

Els consellers David Montané, Carles Naudi d'Areny-Plandolit i Marc Magallon

Els consellers David Montané, Carles Naudi d'Areny-Plandolit i Marc Magallon.

Demòcrates
Actualitzada 25/01/2021 a les 12:43
Els tres grups que donen suport al Govern han ofert aquest matí una roda de premsa per presentar la proposició de llei d’actius digitals, un projecte “tècnic i feixuc” al qual caldrà fer molta pedagogia per arribar als ciutadans, tal com han reconegut els seus impulsors. Una de les obligacions que es desprendrà d’aquesta llei, segons ha afirmat el conseller de DA, David Montané, és la supervisió per part de l’AFA “de totes les activitats i emissions que participen en aquest ecosistema”. En aquest sentit, la missió de l’AFA serà autoritzarà els ‘tokens’, és a dir, els actius digitals que formen part d’una empresa, per tal de “democratitzar un sector que només l’utilitzaven algunes persones sense seguretat jurícia”, ha declarat el conseller de L’A, Marc Magallón.
Al seu torn, el president del grup parlamentari de CC, Carles Naudi, ha posat com a exemple l’aposta de Malta per la tecnologia blockchain i ha assegurat que Andorra aspira a ser “una plaça de referència a nivell europeu d’aquest sector”. Sobre aquesta qüestió, Naudi ha subratllat que el país esdevindrà “un pol d’atracció d’aquest talent” i alhora generarà al seu voltant “un ecosistema de creixement econòmic”. D’altra banda, Montané ha explicat que aquest projecte estarà sotmès a una fiscalitat “força atractiva” perquè puguin atraure inversors d’altres països. Per aquest motiu, la proposició contempla una disposició transitòria que preveu que els residents que s’estableixin al Principat comptin amb “coeficients d’abatiment”, concretament amb una reducció en la tributació del 25% per cada any al país.


En darrer lloc, el parlamentari demòcrata ha expressat que la intenció és que aquest projecte pugui veure la llum abans de final d’any i ha precisat que en el seu procés d’elaboració ha comptat amb les millores d’agents implicats al sector com l’AFA, la Uifand, l’ABA, el Col·legi d’Economistes o el Col·legi d’Advocats, entre d’altres.
  • #6 Juan
    (26/01/21 00:19)

    Gran noticia!

    Respondre
  • #5 Robert
    (25/01/21 23:42)

    Visca els catacracks!!!!!

    Respondre
  • #4 Jordi
    (25/01/21 17:17)

    El nou trio d'experts mundials en cryptos. El MIT està tremolant.

    Respondre
  • #3 Tenim Revolut
    (25/01/21 17:16)

    No tenim Paypal però tenim REVOLUT que és infinitament millor. T'enregistres amb un mòbil d'espanyol per verificar i “listos”, fes-me cas... molt fan de Revolut! 

    Respondre
  • #2 Xavier
    (25/01/21 13:32)

    Actius digitals, mala denominació per uns instruments d'especulació. No tenim ni paypal, i ara voleu regular les cryptos?

    Respondre
  • #1 Miquel
    (25/01/21 12:08)

    Està bé si no fos que la majoria de criptomonedes i altres actius digitals proporcionen anonimat com una de les característiques preuades pels seus propietaris. Controlar les emissions és totalment absurd.

    Respondre
6
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts