pandèmia mundial

El projecte Egalurg ofereix un hospital mòbil per a la vacunació

La xarxa de cooperació transfronterera posa a disposició del Principat aquesta infraestructura, que també passarà per Navarra, l'Aragó, i Catalunya

El projecte Egalurg posa a disposició d'Andorra un hospital mòbil per a la vacunacióEgalurg

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La xarxa europea de cooperacióEgalurg, liderada pel Centre Hospitalari Universitari de Tolosa, ha posat a disposició d'Andorra un hospital mòbil per a la campanya de vacunació, segons ha declarat la metgessa d'urgències delSUM31 de la localitat francesa, Anna Ribera. Ribera ha afirmat que està previst que la instal·lació, que actualment es troba a Navarra onestarà un mes i mig, es desplaci posteriorment a l'Aragó, Catalunya i el Principat, tot i que encara està perconcretarla data d'arribada a Andorra. L'hospital mòbil és una iniciativa única a Europa que permetrà rebaixar una mica la pressió en els centres de salut que administren la vacuna contra la Covid.

El projecteEgalurges va crearel 2019per millorar l'assistència sanitària en comunitats aïllades, urgències i catàstrofes a ambdues bandes del Pirineu. La xarxa està cofinançada al 65% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional a través del ProgramaInterregV-A Espanya-França-Andorra (Poctefa2014-2020) que té com a objectiu reforçar la integració econòmica i social de la zona fronterera entre els tres països.

tracking