Cultura

El fons Francesc Pantebre, accessible en format digital

L’obra es troba als dipòsits de l’Arxiu Nacional d’Andorra des de fa 21 anys

El fons Francesc Pantebre, accessible en format digitalARXIU NACIONAL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El llegat fotogràfic de Francesc Pantebre Arqués ja està a l’abast de tothom. Tot i que fa poc més de 21 anys que el fons reposa als dipòsits climatitzats de l’Arxiu Nacional d’Andorra, concretament des del 19 de juliol del 2000, no ha estat fins ara que no s’ha fet el pas definitiu per fer-lo més universal. La tardor del mateix 2000 es va organitzar una exposició a l’antiga sala d’exposicions del Govern d’Andorra, a la sala de bombers, entre els dies 19 de setembre i 22 d’octubre, sota el títol Crònica d’una època. A més, també es va fer una publicació homenatge representativa de l’obra de Francesc Pantebre Arqués, Crònica d’una època. Andorra 1933-1936.

Va ser a partir d’aquell moment que va començar la tasca de conservació, classificació, descripció i duplicació (en format analògic) dels 2.305 negatius que componen el fons per poder-lo posar a l’abast del públic.

Amb el pas del temps, els anys van anar passant i el fons Pantebre va quedar aturat dins del món analògic, sense arribar a fer el pas al digital i al món virtual. Però aquest passat 2020 l’Arxiu Nacional va decidir posar dins el món digital aquest preuat fons. Per això durant l’any passat es va digitalitzar i es van revisar les descripcions.

Després de tota aquesta tasca s’ha decidit posar un percentatge de les imatges del fons a l’Arxiu en línia, com s’ha anat fent amb els fons voluminosos. La resta d’imatges són consultables en la seva totalitat a les dependències de l’arxiu. Francesc Pantebre (1906-1999) era baster d’ofici i un apassionat de la cultura popular i l’excursionisme.

tracking