meteorologia

Avís per vent fort i nevades a cotes altes

Equipaments obligatoris per accedir a Canillo, Ordino i Erts

Avís per vent fort i nevades a cotes altesTwitter Meteo Pyrénées

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El servei de Meteorologia ha informat que des d'aquest matí s'ha activat l'avís groc per vents i nevades que reduiran la visibilitat al nord del país. Les ràfegues podrian superar els 100 quilòmetres per hora a les cotes altes i de 70 quilòmetres per hora al fons de les valls mentre que les nevades seguiran durant tot el dia al nord i la borrufa podria arribar al centre del país.El servei de meteorologia preveu gruixos de neu nova afegida de 20 centímetres a 2.500 metres, 10 cm a 2.000 metres i 3 cm a 1.500 metres.

Els equipaments, segons ha informat el servei de Mobilitat, són obligatoris per circular a partir de Canillo, Ordino i Erts, que es necessiten els especials per accedir a l'RN22 i l'RN20 i que hi ha restriccions al Coll de Pimorent per als vehicles superiors a 19 tones.

La jornada d'avui ha començat amb pluges i es preveia neu a 1.200 metres durant la tarda, tot i que finalment el temps serà ennovulat al centre del país i la neu només es produirà a les cotes altes. El Pas de la Casa ha estat una de les zones que avui s'ha despertat cobert per la neu, un fet que alguns usuaris han compartit amb imatges a les xarxes socials.

Nevades a 1.200 metres aquesta tarda

tracking