pandèmia mundial

L'UCI augmenta a 11 pacients amb Covid i Salut detecta 37 positius

Tots els ingressats a Cures Intesives estan amb ventilació mecànica, mentre els casos actius baixen a 786

Hospital Nostra Senyora de MeritxellFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La pressió sobre la Unitat de Cures Intensives de l'hospital Nostra Senyora de Meritxell continua augmentant i ja són onze les persones ingressades a causa del virus, una més que ahir, i totes requereixen ventilació mecànica. Així ho ha explicat el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, en la compareixença d'aquest migdia, en la qual ha acceptat novament que, més que la rho, actualment el que "ens preocupa més és la pressió sobre l'UCI". De moment, però, està lluny de la seva màxima capacitat de 38 persones, ja que a banda dels 11 pacients amb Covid, n'hi ha tres més que no ho són. De la seva banda, no ha especificat quina és la taxa de reproducció del virus però ha dit que està creixent, però "molt lentament".

D'altra banda, des de l'actualització sanitària d'ahir, Salut ha detectat 37 positius nous que han fet crèixer el nombre de casos totals des de l'inici de la pandèmia fins als 9.416. El nombre d'altes ha pujat fins a les 8.537, mentre que els casos actius han baixat lleugerament dels 812 fins als 786. Les defuncions es mantenen en 93 després de l'òbit d'ahir d'un resident de Sant Vicenç d'Enclar que es trobava a l'UCI.

Pel que fa a El Cedre, actualment hi ha 15pacients, dels quals cinc provenen de Salita, cinc de Sant Vicenç d'Enclar després de les dues altes d'aquesta tarda, un de l'Albó i quatre del servei d'Urgències. Finalment, hi ha 55 aules sota vigilància activa per positius, de les quals 10 aules estan confinades totalment i 45 de manera parcial. A més, hi ha 37 classes en vigilància passiva iBenazet ha destacat que els cribratges que es fan als centres escolars han permès detectar, de moment, 35 casos positius.

tracking