El PS denuncia l'atac a Miró pel brot a Sant Vicenç i DA i CC se'n desmarquen

Vela considera “lamentable el joc brut” i Enseñat i Ferré rebutgen assenyalar negligències

El PS denuncia l'atac a Miró pel brot a Sant Vicenç i DA i CC se'n desmarquenFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La presidenta del PS, Susanna Vela, va respondre ahir amb fermesa davant les acusacions contra el conseller socialdemòcrata Quim Miró pel brot que ha contagiat més del 80% dels padrins que resideixen a Sant Vicenç d’Enclar, de la qual Miró és soci juntament amb el president de la CASS, Albert Font. “És bastant lamentable aquest joc brut. La política, amb totes les seves ideologies i posicionaments, no és per utilitzar aquests atacs personals. És de baixesa moral qui ho hagi fet, però és clar que són persones amb les quals no es pot comptar”, va sentenciar Vela, que va remarcar que Sant Vicenç d’Enclar “ha seguit tots els protocols, tal com estan indicats per Salut”.

Sense deixar marge al dubte, el president del grup parlamentari de DA, Carles Enseñat, va desmarcar-se ràpidament de les acusacions contra el conseller socialdemòcrata. En aquest sentit, Enseñat va destacar que Sant Vicenç d’Enclar ha estat un exemple de com frenar el coronavirus amb un protocol molt estricte, raó per la qual va afirmar que “en cap cas es pot assenyalar Miró perquè la Covid-19 s’hagi colat i hagi afectat els residents del centre”. A més, el portaveu demòcrata va insistir que si hi ha hagut alguna negligència serà responsabilitat de la persona que l’hagi fet, però no dels empresaris de Sant Vicenç d’Enclar. “Com a molt hi ha una responsabilitat individual”, va remarcar Enseñat, que va recordar que el virus ha afectat també altres residències i centres sociosanitaris. El president dels demòcrates va elogiar la feina que s’ha fet a Sant Vicenç d’Enclar i va subratllar que “no demanem responsabilitats a ningú, perquè aquest virus és molt contagiós i hem de lluitar tots”.

El president demòcrata va recordar que Sant Vicenç d’Enclar havia estat un búnquer contra la Covid perquè s’havien adoptats mesures molts exigents i eficaces, “però no es pot tenir tot controlat, i menys en una situació tan canviant que fa inevitable tenir-ho tot controlat”. Esnseñat va ser molt taxatiu: “No demanem responsabilitats, és un virus sense responsables i s’havien adoptat mesures de protecció.”

De la mateixa manera, el conseller de CC Raül Ferré va condemnar les acusacions contra Miró i va afirmar que “ara no és el moment de jugar amb aquestes coses”. El president del grup parlamentari de L’A, Ferran Costa, va declinar fer valoracions respecte de les posicions adoptades pels seus socis a la majoria que dona suport al Govern.

MANIFESTACIONS QUE HAN PROVOCAT CONFUSIÓ

El brot de coronavirus a Sant Vicenç d’Enclar, que va contagiar més del 80% dels padrins que hi resideixen, corria el perill de convertir-se en una disputa política entre majoria i oposició. Després de les fortes crítiques dels socialdemòcrates per la gestió de les vacunes, que van incloure l’exigència de dimissió del ministre de Salut, un conseller de la majoria va manifestar al Diari que ara hi havia un “to totalment diferent” amb el brot que hi ha hagut a la residència geriàtrica. L’explicació, segons el polític, respondria al fet que Joaquim Miró, conseller socialdemòcrata, sigui soci del centre sociosanitari juntament amb el president de la CASS, Albert Font, encara que aquest darrer no està a les files del PS. “És altament sospitós que el PS qüestiona les capacitats del Govern i en el moment de protegir un dels seus consellers no obre la boca en el cas més escandalós de contagis”, va dir.

tracking