política

El PS porta la Llei sobre l'habitatge al Constitucional

El grup afirma que part del text vulnera articles de la Carta Magna, com el dret a una vivenda digna

El PS porta la Llei sobre l'habitatge al ConstitucionalFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El PS ha decidit interposar un recurs d’inconstitucionalitat contra part de la Llei de mesures urgents per al mercat de lloguer i de millora del poder adquisitiu que va ser aprovada al novembre. Els socialdemòcrates ja van avançar a principi de desembre que estaven estudiant la possibilitat de recórrer a l’Alt Tribunal pels dubtes que els provocava el text legislatiu. Després d’estudiar la llei en l’àmbit jurídic, la formació s’ha decidit a fer el pas i avui en roda de premsa detallarà els arguments que sustenten el recurs.

Des de la visió dels socialdemòcrates, hi ha diferents punts de la llei que vulneren tres principis recollits a la Carta Magna. En concret, el dret a un habitatge digne, la igualtat entre ciutadans i la funció social de la propietat.

En la compareixença del novembre, els socialdemòcrates van explicar que recelen de les parts del text que permeten als comuns rebaixar fins a zero el percentatge de cessió obligatòria en el cas de tirar endavant la construcció de pisos de lloguer i la rehabilitació d’immobles. Un punt amb què l’únic comú socialdemòcrata, el d’Escaldes liderat per Rosa Gili, ja va avançar que no estava d’acord i que no aplicaria. En paraules del conseller general Jordi Font, la proposta “frega el tràfic d’influències”. “I els que ja han pagat? Hi haurà moltes demandes”, va considerar.

La formació liderada al Consell General per Pere López també recela sobre la rehabilitació d’immobles que es trobin fora de normativa actual. Això pot vulnerar, al seu entendre, el dret a un habitatge digne perquè podrien entrar al merca edificis sense ascensor o calefacció perquè abans no eren obligatoris.

tracking