pandèmia mundial

El brot a Sant Vicenç afecta a 51 dels 54 residents

Salut ha notificat 78 positius nous i dos ingressos més a l'UCI en les darreres 24 hores

Clínica Sant Vicenç d'Enclar no posarFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El brot per Covid a la residència de Sant Vicenç d'Enclarha augmentat a 83 persones i la infecció ja afecta 51 dels 54 padrins que té la clínica geriàtrica, en aquest moment ja que hi ha hagut dos òbits de contagiats, i 32 professionals. Així ho ha fet saber aquest matí el ministre de Salut, Joan MartínezBenazet, qui també ha detallat que el virus aSalitaes troba en 12 residents i sis professionals i que a l'Albó hi ha 6 usuaris i dos treballadors amb Covid. El titular de Salut ha recordat que la setmana que ve es rebran els resultats de l'estudi genòmic fet a la clínica geriàtrica per determinar si el virus a Sant Vicenç d'Enclarprové d'una mutació més infectiva i ha subratllat que gràcies als cribratges setmanals que es fan en els centres sociosanitaris es detecten els casos de manera precoç i es pot actuar amb més rapidesa.

Els nous contagis formen part dels 78 positius notificats en les darreres 24 hores pel ministeri de Salut i que han provocat que la xifra total de casos acumulats per Covid des de l'inici de la pandèmia se situï en els 8.946 contagis. El nombre de persones malaltes per coronavirus actualment és de 742, 53 més que ahir, mentre que s'han produït 25 altes noves que eleven la xifra total a 8.116.

L'hospital compta amb 25 pacients, dels quals 18 es troben a planta i set a l'UCI, dos ingressos més en les darreres hores, i quatre d'ells requereixen de ventilació mecànica. La planta Covid habilitada a El Cedreté20 usuaris que provenen deSalita(8), Sant Vicenç d'Enclar(11) i l'Albó (1).

tracking