Pandèmia mundial

Set pacients a l'UCI i 73 nous positius per Covid

La taxa de reproducció augmenta a 1,43 i Salut demana extremar la precaució per evitar contagis

Ambulàncies a la porta de l'hospitalFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La incidència de la Covid continua a l'alça i els indicadors apunten que s'entra a l'inici del nivell 4 pels casos per dia, que avui han estat 73 i per l'impacte a l'UCI, segons ha explicat el titular de Salut. La unitat suma un nou ingrés i arriba a 7 malalts i als quatre intubats amb ventilació me`canica.L'ocupació total de pacients amb coronavirus millora lleugerament respecte ahir i baixa de 31 a 29 persones, de les quals 22 estan en habitacions de planta. Quatre ingressats són residents de Salita i sis provenen del brot de Sant Vicenç d'Enclar.

La situació a la planta Covid d'El Cedre varia en dos ingressats respecte el balanç d'ahir ja que hi ha dos residents menys procedents de Salita. Els 21 padrins que queden al centre són 9 de Salita, 11 de la clínica Sant Vicenç d'Enclar i 1 de la residència Albó. Martínez Benazet ha detallat que a Sant Vicenç hi ha 48 residents positius dels 55 totals i 28 professionals amb el virus.

El ministre de Salut ha remarcat que la taxa de reproducció ha augmentat a 1,43 per la pujada de casos del rebrot després de les festes de Nadal que insisteix "és contingut perquè la pressió sobre el sistema sanitari s'ha incrementat discretament i hi ha reserva de recursos per atendre aquestes persones". I ha remarcat que s'han d'extremar les precaucions per evitar l'expansió de la malaltia i fer servir els autotests sempre que s'hagi de mantenir una trobada amb d'altres persones de fora de la unitat de convivència i les TMA quan hi ha hagi sospita d'un possible contagi.

El total de casos de la infecció se situa avui en 8.818, els malalts actius baixen a 661, 31 menys que ahir, i les recuperacions s'enfilen a 8.070 amb 104 altes registrades en les últimes hores.

tracking