Salut

Cauen els actes quirúrgics a traumatologia durant el 2020

La pandèmia provoca que es facin 2.500 intervencions menys que el 2019

Cauen els actes quirúrgics a traumatologia durant el 2020Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els actes quirúrgics a traumatologia van caure de manera significativa durant el 2020. Aquesta situació es deu bàsicament als mesos en els quals hi va haver més pressió assistencial per la pandèmia de coronavirus. Així ho va plasmar el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, durant les respostes a la bateria de preguntes que la consellera general del grup parlamentari socialdemòcrata Susanna Vela va formular el novembre passat sobre l’àrea de traumatologia i ortopèdia de l’hospital Nostra Senyora de Meritxell.

Segons les dades facilitades per Benazet, l’any passat es van fer unes 2.500 intervencions menys que el 2019, concretament, les xifres indiquen que el 2020 es van fer 7.953 operacions mentre que l’any anterior el total d’actes va ser d’11.404. Val a destacar que entre el 2017 i el 2019 les intervencions han oscil·lat entre les 11.164 i les 11.476.

Entre les preguntes de Vela, també es demanava el motiu pel qual es va decidir reforçar l’àrea amb més professionals. Benazet va indicat que aquest fet es deu a “un augment de l’activitat del servei”, ja que segons el Govern fins ara part es feia a l’estranger, però ara es pot efectuar “amb la mateixa qualitat” al Principat gràcies a aquestes contractacions. El ministre va precisar que el SAAS compta amb 16 professionals: nou assalariats, cinc per compte propi i dos per a les guàrdies. Cal matisar que, del total de noves contractacions realitzades, l’increment de plantilla net és de només dos facultatius, ja que la resta d’incorporacions corresponen a cobertures de vacants i personal de guàrdies.

tracking