La mare del 'segrest' a Mont-roig diu que el pare va amençar amb matar els fills

La parella ha sol·licitat al Jutjat de Violència sobre la Dona una ordre internacional de cerca i captura

La mare del segrest a Mont-roig diu que el pare va amençar amb matar els fills

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Jutjat de Violència sobre la Dona de Reus va enviar divendres una providència a el Jutjat Degà de la Seu d'Urgell perquè notifiqués a un ciutadà italià de 36 anys i establert a Mont-roig que es personi el dia 14 a la capital del Baix Camp per declarar sobre el presumpte segrest parental dels seus quatre fills el passat 2 de gener. Es tracta de l'home que suposadament va deixar abandonada la seva parella en una benzinera i que va arribar a Andorra amb els menors, on la policia el va interrogar i va acotar els fets a una discussió de tipus familiar.

Però la dona continua insistint perquè assegura que té por per la integritat dels seus fills.El cas es va conèixer el passat dijous, quan l'home que estava en recerca i captura va ser localitzat en un hostal d'Andorra la Vella per part de la Policia, que va informar del parador als Mossos d'Esquadra, però no el va detenir ni va tutelar als menors. Va considerar que estaven bé i que no hi havia indicis que poguessin haver patit maltractaments, per la qual cosa l'home està en llibertat i no té restringits els moviments.

La mare va intentar entrar a Andorra divendres per denunciar a la Batllia a la seva parella. No va poder creuar la frontera, ja que la policia no la va autoritzar, segons informa el Diari de Tarragona.

L'informe de la Unitat Central de segrestos i Extorsions de Mossos apunta greus amenaces cap als menors, ja que l'acusat té un historial delictiu internacional i el contingut d'algunes trucades telefòniques donen peu al fet que la integritat física dels petits no estaria totalment garantida sota la seva tutela. Segons la dona va amenaçar en matar un dels menors cada dia.

El pare segueix a Andorra, que no forma part de l'Espai Schengen. Per això, l'ordre de cerca emesa no té efectes. I si es vol detenir el pare, s'haurà d'emetre una comissió rogatòria, tret que ell decideixi anar a Reus per declarar el proper dijous.

El 2 de gener, Mossos de la comissaria de Cambrils recollien una denúncia d'una dona, de nacionalitat italiana i establerta a la urbanització Mont-roig Badia, que havia estat abandonada en una gasolinera sense telèfon ni documentació.

Ella denunciava un presumpte delicte de maltractaments i amenaces de la seva parella, també italiana, i la fugida d'aquest amb els seus quatre fills, d'edats compreses des de 3 mesos a 4 anys. L'acusat conduïa una furgoneta Ford Trànsit de lloguer i el seu parador era desconegut en aquells moments.

Segons el mateix rotatiu català, la investigació va començar per buscar el pare i als menors en els llocs més propers: la casa de lloguer que tots dos tenen a Mont-roig o en el negoci que regenta a Roda de Berà. La parella portava a Catalunya pocs mesos i anteriorment vivia a Cadis.

Davant els resultats negatius de la cerca (per part d'agents de Cambrils i de l'àrea d'investigació de Reus) i les trucades amenaçadores que rebia la seva parella i familiars, el cas va derivar a la Unitat Central de segrestos i Extorsions.

La primera pista va ser que havia estat al Vendrell, informació que va ser descartada. Les amenaces cap als petits va motivar als Mossos a demanar la intervenció dels telèfons.

Dijous es va localitzar a el pare i als fills. Els agents andorrans es van entrevistar amb ell i van considerar que no hi havia risc imminent. Davant d'aquesta postura, la mare també ha sol·licitat al Jutjat de Violència sobre la Dona de Reus que dicti una ordre internacional de cerca i captura per a la seva parella.

tracking