reportatge

La CASS denuncia la youtubera que va entrar a la clínica de Santa Coloma

El Fons de Reserva tem un efecte crida per entrar a un edifici en mal estat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Fons de Reserva de la CASS ha presentat una denuncia a la policia contra la youtubera que va entrar a la clínica Santa Coloma i va penjar les imatges al canal. Els responsables de l'entitat es mostren preocupats "per l'efecte crida" que pugui tenir el comportament d'Urbex Woman i vulgui entrar a l'edifici tancat des de fa 25 anys "i que algúpugui prendre mal" I remarquen que "és un edifici en mal estat i, per tant, perillós de passejar-hi per dins" i per això es van tapiar els accessos i es vol enderrocar l'antic centre hospitalari el proper any.

La youtubera va penjar el vídeo el dia 25 de desembre i ja frega les 25.000 reproduccions. En l’enregistrament, Urbex Woman insisteix que les instal·lacions fan molta por i va fent comentaris del mobiliari i la maquinària que es va deixar al centre hospitalari. L’antiga clínica de Santa Coloma està abandonada des de principis dels anys noranta quan es va procedir al trasllat a l’actual hospital de Nostra Senyora de Meritxell i l’accés a l’edifici està prohibit perquè està situat en una zona de gran risc de caiguda de blocs rocosos.

Un espai "terrorífic"

La clínica de Santa Coloma ha estat sempre un edifici que desperta curiositat. Abandonada a principi dels anys noranta arran del trasllat a l’hospital Nostra Senyora de Meritxell, la clínica s’ha mantingut intacta des d’aleshores. Així ho mostra un vídeo de la youtubera Urbex Woman, que s’hi va colar i va enregistrar durant prop de mitja hora l’estat actual de les instal·lacions. Del vídeo sobta el fet que es va deixar molt material dins de l’antiga clínica, com ara lliteres, taules i cadires. Però també s’hi va abandonar maquinària que havia quedat obsoleta.

L’immoble està clarament afectat pel pas del temps i en algunes zones el sostre i els fluorescents estan despenjats. Mentre passeja per totes les sales dels diferents serveis mèdics abandonats, la youtubera descriu el recinte com un espai terrorífic on poca gent s’ha atrevit a entrar en un document que es pot veure al canal des del 25 de desembre, i en la narració repeteix constantment que el passeig per l’immoble “fa molta por” i fa referències al “mal rotllo” que fa pensar les coses que poden haver passat a l’hospital.

Urbex Woman també es mostra especialment sorpresa pel material que es troba a la cuina, amb mobles i electrodomèstics acumulats i on es conserva la pissarra amb el menú d’aquella setmana, a la bugaderia o a les diferents sales d’exploració i atenció als malalts. L’autora de la gravació de les imatges explica que va ser tancada fa 25 anys i que serà enderrocada l’any vinent.

I és que segurament aquesta serà una de les darreres oportunitats de veure l’interior de la clínica, ja que l’accés està prohibit perquè està situat en una zona de gran risc de caiguda de blocs rocosos. És per aquest motiu que des de fa anys la CASS i el fons de reserva de jubilació, propietaris de l’immoble, volen enderrocar-lo. De fet, el pressupost per al 2021 inclou una partida per a l’enderroc. Per la seva part, el president del consell d’administració de la CASS va insistir en la necessitat d’enderrocar l’edifici perquè “tot i estar tancat si vols, hi entres”. A més, va explicar que parlaran sobre el tema amb el consell i estudiaran si presenten una denúncia.

Les entranyes de la clínica a Youtube

Les entranyes de la clínica a Youtube

tracking