La justícia considera que dir “moro de merda” és un insult

Els magistrats del Superior ratifiquen la sentència de Corts, amb condemna de nou mesos de presó

La justícia considera que dir “moro de merda” és un insultFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els magistrats de la sala penal del Tribunal Superior van ratificar ahir que dir “moro de merda” es considera un insult discriminatori i, per tant, racista. Així, van decidir desestimar el recurs d’apel·lació presentat per l’advocat de l’home, el qual sol·licitava l’absolució del seu client, qui va insultar i amenaçar de mort un guarda de seguretat d’un establiment comercial d’Encamp. D’aquesta manera, confirmen la condemna imposada per Corts el mes de juliol, la qual condemna l’home a nou mesos de presó condicional per un delicte major de discriminació.

Etiquetes:

El lletrat al·legava que l’ara ja condemnat va actuar per nerviosisme, arran de la situació que estava vivint, i en cap moment volia discriminar pel seu origen el guarda. I va posar en relleu que és necessari analitzar el context dels fets, el qual “Corts no va tenir en compte”. “El meu defensat va proferir aquestes paraules perquè va perdre el control quan l’estaven registrant per haver robat un cartró de tabac, ell només volia sortir de l’establiment”, va indicar. També va exposar que l’home no té cap actuació en aquesta línia i tampoc forma part de cap associació racista.

Els fets van succeir el 2016, quan l’acusat va entrar en un comerç d’Encamp i va furtar un cartró de tabac i una terrina de mantega. El guarda va controlar l’home a través de les càmeres i va ser en el moment d’escorcollar-lo que el lladre el va insultar i amenaçar dient-li: “Moro de merda, torna al teu país” i “vaig a buscar l’escopeta i et pego tres trets”.

tracking