Pandèmia mundial

Catalunya veu "la possibilitat" d'equiparar Andorra i l'Alt Urgell

Martínez Benazet afirma que la Generalitat té voluntat d'atendre la petició d'aixecar les restriccions com a regió sanitària

Entrada de vehicles al país per la frontera del Riu Runer

Duana Frontera riu Runer Policia Entrada de vehiclesFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Generalitat de Catalunya continua estudiant la petició d'Andorra perquè s'equipari el Principat amb la regió sanitària de l'Alt Urgell i es puguin aixecar les restriccions de mobilitat amb aquesta comarca, segons ha manifestat el conseller d'Interior en la compareixença d'aquest matí. Miquel Sàmper ha afirmat que "existeix la possibilitat" d'acceptar aquesta demanda i que es tractarà en el Procicat, el pla de Salut i Interior que avalua la pandèmia, "per tenir resposta al més aviat possible".

Sàmper ha explicat que la qüestió es va tornar a tractar en les reunions que ell va mantenir la setmana amb el ministre d'Interior, Josep Maria Rossell, i de la consellera de Salut, Alba Vergés, amb el ministre Joan Martínez Benazet. El conseller català ha assenyalat que "s'està treballant" en la sol·licitud del Govern de configurar com única comarca l'Alt Urgell i Andorra perquè "hi ha molta interacció laboral i social" i ha precisat que el fet que avui Catalunya no hagi avançat de tram a la fase 2 que permet la mobilitat dins d'una comarca "ha ralentitzat" la necessitat de respondre ja la petició.

El titular de Salut ha manifestat aquesta tarda que la resposta de Sàmper mostra "voluntat de progressar" en la petició d'Andorra "però la seva situació epidemiològica els fa trontollar una mica" ja que ha recordat que els últims dies Catalunya està tenint "un repunt que no sembla massa dramàtic" però que com sempre que es produeix a qualsevol lloc preocupa les autoritats sanitàries. I ha precisat que el Principat i l'Alt Urgell "ja hi col·laborem" com a regió sanitària i que "desitgem" que la incidència de la pandèmia evolucioni el millor possible entre els veïns del nord i del sud perquè té afectació sobre el país.

El govern català ha informat avui que la situació epidemiològica es manté estable amb una taxa de reproducció que frega l'1 i tots els responsables de Salut i Interior han indicat que s'avaluen cada dia els indicadors per decidir si s'aixequen restriccions abans del calendari fixat. I han indicat que els plans per a Nadal estan subjectes a revisió si la situació empitjora i que la planificació general contempla que es poden eliminar mesures en algunes comarques específiques i mantenir-les en unes altres.

tracking