El col·legi recull dades sobre les causes judicials pendents

La junta ha enviat un document als lletrats per presentar-lo en la taula que busca millorar-la

El col·legi recull dades sobre les causes judicials pendents

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Junta del Col·legi d’Advocats ha fet arribar als seus associats un document Excel perquè els informin de les causes que tenen pendents de resolució a la justícia. Concretament, se’ls demana informació sobre les causes que tenen obertes a les seccions administrativa, civil i penal i si estan pendents de prova, pendents de sentència en primera instància o pendents de sentència en segona instància. Volen que les especifiquin any a any entre el 2010 i el 2019 i si en tenen pendents d’exercicis anteriors. També reclamen als advocats col·legiats que assenyalin quines causes tenen ajornades o estan suspeses per un període llarg de temps. El Col·legi d’Advocats vol tenir aquesta informació per posar-la damunt de la taula en les reunions de la comissió de treball creada per intentar millorar la situació actual de la justícia.

La comissió, que té caràcter executiu, aglutinarà en una mateixa taula de treball el Govern, el Consell Superior de la Justícia i el Col·legi d’Advocats per resoldre obstacles que dificultin el funcionament del dia a dia de la justícia. Tanmateix, la voluntat és que, en funció de la matèria a tractar, aquest canal obert de diàleg sigui extensible a altres agents com el saig, els procuradors o els metges forenses.

La comissió tindrà un caràcter transversal per donar respostes àgils als reptes més immediats de l’administració de justícia. L’objectiu és anar molt més enllà d’aspectes purament legislatius per abordar qüestions com el nombre de batlles o els recursos tecnològics, ja siguin de la secció civil, penal o qualsevol altre departament.

tracking