Parròquies

Andorra la Vella no cobrarà la taxa als propietaris de gossos adoptats

GosSOS fa una petició formal a tots els comuns que volen aplicar l’impost

Andorra la Vella no cobrarà la taxa als propietaris de gossos adoptatsFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comú de la capital no farà pagar la taxa de tinença de gossos a aquells propietaris que tinguin un animal adoptat. La decisió ve presa després d’una petició formal per part de GosSOS perquè s’apliqui l’exoneració i per una reunió celebrada ahir entre el cònsol menor David Astrié i el portaveu dels propietaris dels cans, Jaume Vilamajó.

La corporació incorporarà aquesta decisió a l’ordinació i, segons va poder saber el Diari, aquesta inclourà tant els animals que s’adoptin a partir d’ara com també tots aquells propietaris que a hores d’ara ja comptin amb algun animal. Per poder beneficiar-se d’aquesta exoneració, caldrà que es demostri que es tracta d’un gos adoptat a través del document expedit per l’executiu. Així, aquesta excepció se sumarà als propietaris de gossos pigall i els majors de 65 anys.

De fet, la voluntat és que totes les corporacions s’acabin adherint aquesta iniciativa. GosSOS espera que la resposta per part dels comuns sigui positiva, ja que en la reunió que van mantenir el dia 13 de novembre amb els cònsols de les quatre corporacions van trobar bona disposició a escoltar mesures que millorin la situació dels gossos al Principat.

Els arguments principals de l’organització sense ànim de lucre són que es faci l’excepció a aquests propietaris, ja que el procés d'adopció “ja comporta el pagament d'uns preus públics marcats pel ministeri de Medi Ambient i Sostenibilitat, d'entre 49 i 121 euros en funció del tipus de gos”, i que el pagament de la taxa se sumaria a aquests imports i podria fer disminuir l'interès dels ciutadans per l'adopció.

tracking