x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Esquí

Vallnord i Grandvalira obriran el 19 de desembre

Les estacions treballen en diferents escenaris d'inici de la temporada per les restriccions de mobilitat als països veïns
L'estat de l'estació de Vallnord Pal Arinsal.

Vallnord Pal Arinsal

L'estat actual de l'estació de Vallnord Pal Arinsal.

Fernando Galindo
Actualitzada 25/11/2020 a les 20:37
Grandvalira i Vallnord Pal-Arinsal tenen previst iniciar la temporada el 19 de desembre després de no haver pogut complir el calendari inicial del 4 de desembre pels confinaments als països veïns que impedeixen l'arribada de turistes. La cònsol major de la Massana, Olga Molné, ha anunciat la data d'obertura del domini massanenc recalcant que és una llàstima que les pistes no puguin obrir pel pont de la Puríssima perquè és una de les dates de més afluència de clients. El director d'Ensisa, David Hidalgo, ha explicat en la sessió de comú de Canillo aquesta tarda que com que la data de final del confinament, especialment a França, no s'ha acabat de fixar del tot treballen en diferents escenaris per obrir les pistes.

Hidalgo ha assenyalat que Grandvalira es prepara per estar operatius el 19 de desembre, amb els mercats espanyol i francès com a clients més rellevants, però que s'ha de tenir en compte l'opinió dels veïns si les estacions franceses no obren encara. I ha precisat que Suïssa ja ha obert les instal·lacions d'esquí, Itàlia i Alemanya ja han anunciat que de moment no s'inicia la temporada i Espanya encara no ha adoptat una decisió concreta. En el cas d'Àustria ha indicat que s'ha fet un confinament domiciliari amb l'objectiu de salvar el Nadal com a destinació d'esquí.

El director d'Ensisa ha comentat que la situació especial d'aquest any fa que hi hagi ¨"una demanda retinguda de forfets que en la segona part la podríem recuperar" i ha exposat que el mercat anglès "semblava que s'activava amb un 10% de vendes respecte les vendes habituals però es va aturar de cop". Hidalgo ha destacat que el mercat rus "l'hem descartat i l'escandinau està una mica semblant a l'anglès" i que la demanda que altres anys comença molt abans aquesta temporada s'ha iniciat al juliol i habitualment al setembre ja hi ha una mica més de certesa que per la pandèmia de la Covid no hi és.

L'estrena de la temporada d'esquí estava inicialment anunciada per al 4 de desembre però s'ha ajornat pels confinaments dels territoris veïns que impedeixen que arribin turistes ni des de França ni des de la majoria de les comunitats espanyoles. A l'absència de visitants s'hi afegeix la falta de neu a les instal·lacions que encara no han pogut preparar les pistes perquè no ha nevat ni ha fet suficient fred per produir neu artificial. 

Grandvalira no ha avançat encara quina serà la data d'obertura tot i que tampoc es complirà el calendari inicial del 4 de desembre.

1,6 de benefici per a l'exercici 2019-2020
Hidalgo també ha exposat aquesta tarda els comptes de la temporada 2019-2020 d'Ensisa, que va tancar amb uns beneficis d'1.625.000 euros, tot i el tancament prematur el passat 14 de març per l'emergència sanitària, que va fer perdre 30 dies d'esquí. Destaca que els ingressos d'explotació en concepte de forfets venuts van tenir un valor de 20,9 milions d'euros, un 0,73% més que la temporada anterior. En restauració es van assolir uns ingressos de 7,4 milions d'euros i en la contractació de classes a l'Escola d'Esquí i Snowboard de 4,6 milions. 


 
10
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts