x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Societat

Un autocinema o un parc adaptat, les propostes del Consell d'Infants de la capital

Els dotze representants dels sis centres de primària d'Andorra la Vella han estat nomenats avui per representar els seus companys
Un instant de la sessió constitutiva del Consell d'Infants d'avui.

Un instant de la sessió constitutiva del Consell d'Infants d'avui.

Un instant de la sessió constitutiva del Consell d'Infants d'avui.

Comú ALV/Tony Lara
Actualitzada 24/11/2020 a les 12:52
El cinquè Consell d'Infants d'Andorra la Vella, corresponent al curs 2020-2021, ha estat constituït aquest matí en una sessió telemàtica. Els dotze representants de cinquè i sisè de primària dels sis centres de la capital han estat nomenats per representar els seus companys i defensar les propostes de millora de la parròquia que treballarn durant el curs i que es debatran al juny. 

Entre les propostes dels infants, hi ha la d'un autocinema itinerant, que seria el primer del país. El projecte, dels alumnes del Col·legi Janer, indica que l'entrada seria gratuïta i funcionaria durant els mesos d'estiu. Des del Sant Ermengol han proposat la idea de construir parcs per a joves d'entre 10 i 16 anys amb tirolines i activitats de lleure, els quals volen que estiguin adaptats a nois i noies amb discapacitats. 

De la seva banda, els alumnes del British College of Andorra han exposat la iniciativa batejada com a RespirAND, la qual consisteix en crear un seguit de jardins verticals distribuïts en diversos punts de la parròquia. La proposta arriba amb un triple objectiu: millorar la qualitat de l'aire, conservar la imatge del paisatge del Principat i decorar la parròquia. 

Des de l'Escola Andorrana de Santa Coloma han exposat la idea d'instal·lar xarxes als tubs de drenatge que arriben al riu, mentre que la francesa d'Andorra la Vella aposta per dissenyar hors ecològics a les escoles per contribuir a promoure una alimentació saludable. Finalment, des de la francesa de Santa Coloma han recuperat el projecte dels seus companys en el curs passat, que no va poder tirar endavant per la pandèmia. Es tracta de construir casetes per als ocells per combatre la processionaria i fer espais per als gats abandonats amb la col·laboració de l'Escola Mertixell i els alumnes de l'Aula taller. 

La cònsol major, Conxita Marsol, ha valorat molt positivament totes les idees i ha encoratjat els alumnes a treballar-les durant el curs. A més, els ha felicitat per la seva implicació i perquè "penseu molt en el futur d'Andorra". Des del comú també s'ha proposat a les escoles un projecte col·lectiu de país per crear la imatge de les Parròquies Amigues de la Gent Gran que identifiqui aquesta iniciativa amb l'Unicef. S'ha animat a tots els alumnes de cinquè i sisè de primària a desenvolupar idees per generar el logotip, que s'escollirà a través d'un concurs amb representació de les set parròquies. 
Etiquetes
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts