pandèmia mundial

Macron prorroga el confinament fins al 15 de desembre

El president de la República veu "impossible" obrir les estacions d'esquí franceses abans del gener i proposa una reobertura coordinada amb els veïns europeus

Le Président de la République Emmanuel Macron a annoncé de nouvelles mesures pour faire face à la deuxième vague du virus

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Emmanuel Macron ha comparegut aquest vespre per explicar com seran les tres fases de desconfinament a França. La primera començarà aquest dissabte, i es podrà sortir i fer esport a l'aire lliure en un radi de 20 quilòmetres i durant tres hores. A més, els comerços podran obrir fins a les 21 hores amb un protocol sanitari estricte.

En la segona fase finalitzarà el confinament. Serà a partir del 15 de desembre sempre i quan es compleixin uns objectius sanitaris concrets, com ara tenir menys de 5.000 contagis diaris i entre 2.500 i 3.000 ingressats a l'UCI. Amb tot, s'instaurarà un toc de queda nocturn entre les 21 h i les 7 h, amb excepció del 24 i 31 de desembre. En aquest sentit, Macron ha demanat responsabilitat i limitar el nombre de persones a les trobades familiars i d'amics, les quals estaran prohibides a la via pública.

En la segona fase encara no s'hauran obert els bars, restaurants, discoteques, com tampoc els gimnasos o les estacions d'esquí. Això està previst per a la tercera, que començarà el 20 de gener, una vegada s'hagin recollit les conseqüències sanitàries de les trobades de Cap d'any i Nadal. L'entrada a aquesta fase també dependrà de la situació sanitària francesa del moment.

Estacions d'esquí tancades

En relació a la reobertura de les estacions d'esquí franceses,Macron ha assenyalat que veu "impossible" que obrin abans per les festes de fi d'any i ha proposat una reobertura coordinada amb els països veïns al gener.

tracking