polèmica

La Massana farà un parc per a gossos amb la taxa

La Massana farà un parc per a gossos amb la taxaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Massana destinarà l’import de la taxa de tinença de gossos a desenvolupar un parc per als animals. Segons ha pogut saber el Diari, la infraestructura tindrà l’espai suficient perquè els animals puguin jugar i s’hi instal·laran una font i un pipican. La corporació preveu destinar a la seva creació un pressupost aproximat de 100.000 euros, una part dels quals es finançaran a través de la recaptació anual de la taxa, de 25 euros per gos. Així ho va afirmar ahir la cònsol major de la parròquia, Olga Molné, al portaveu del col·lectiu que està en contra de l’aplicació de la nova recaptació, a qui també va informar que el comú de la Massana té previst iniciar el cobrament de la taxa a final del 2021 per veure com evoluciona la crisi sanitària provocada per la pandèmia.

Tanmateix, Molné va indicar que totes aquelles persones que es trobin en situació de dificultats econòmiques podran sol·licitar ser eximides o que se’ls ajorni el pagament i, fins i tot, es podrà demanar el fraccionament de la taxa si compleixen els requisits per accedir a les subvencions de l’àrea Social de la corporació. Així doncs, va manifestar a la portaveu que la Massana donarà totes les facilitats possibles perquè tota la població que tingui gossos pugui abonar l’import de la taxa.

D’altra banda, la cònsol va apel·lar a la responsabilitat dels propietaris de cans, els quals hauran de continuar complint la normativa i recollint els excrements. I també va destacar altres aspectes que engloben la responsabilitat de tenir animals, com portar-los lligats i amb morrió si són de raça perillosa, registrar-los al cens caní i, sobretot, no abandonar-los.

tracking