FEDA instal·la un màstil per mesurar el potencial eòlic al Pic del Maià

La infraestructura mesura 100 metres d'alçada i servirà per fer mesuraments precisos durant un any

FEDA instal·la un màstil per mesurar el potencial eòlic al Pic del MaiàFEDA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

FEDA ha instal·lat aquesta setmana un màstil de mesures eòliques al Pic del Maià. La infraestructura mesura 100 metres d'alçada i servirà per registrar el comportament del vent en aquesta zona i analitzar el potencial que té com a emplaçament per a un parc eòlic. L'objectiu de FEDA és impulsar la reducció de les emissions de CO2 i a la vegada continuar augmentant la producció d'energia elèctrica al Principat per reduir la dependència de l'exterior.

Tot i que ja s'hi han realitzat estudis previs per calcular la viabilitat d'un parc eòlic al Pic del Maià, que indiquen que hi ha un bon potencial, s'ha volgut fer mesures més precisos durant un any per garantir la viabilitat tècnica de la infraestructura. A més, segons els anàlisis de FEDA, el potencial de producció d'electricitat seria molt important i permetria assolir els objectius d'increment de la producció fixats a la Llei d'impuls de transició energètica i del canvi climàtic.

Durant el mes d'octubre es va iniciar la instal·lació de les bases que subjecten el màstil i la darrera setmana es va col·locar el màstil. Des de FEDA destaquen que els treballs han estat complicats i s'han hagut d'adaptar a les condicions climàtiques ja que era imprescindible que hi haguès poc vent per poder desevnolupar-los amb la màxima seguretat. A més, indiquen que en tot el procés s'han tingut en compte les mesures de seguratat com l'impacte en el medi ambient, motiu pel qual s'ha optat per una tipologia de màstil dissenyat per minimitzar l'impacte ambiental. Aquest no utilitza ni formigó, ni ciment, ni ferro, per la qual cosa no es contamina el sòl.

Quan el màstil es retiri, es treuran de la mateixa manera les plaques metàl·liques, es tornarà a posar la terra als forats i es durà a terme uns treballs de restauració ambiental de la superfície. D’aquesta manera en poc temps la flora afectada es recuperarà. Tambés'ha tingut en compte la fauna de la zona, i per això s’ha treballat en la senyalització dels cables d’acer per a les aus amb unes anelles de plàstic similars a les que es posen a les línies elèctriques.

tracking