x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
pandèmia mundial

Catalunya no preveu obrir fins al 18 de gener

El Govern considera "prematur" pronunciar-se al respecte tenint en compte que el pla de reobertura progressiva de la Generalitat és un esborrany i encara no s'ha fet oficial
Les restriccions de mobilitat a la frontera estan limitades a la franja horària entre les 10 de la nit i les 6 del matí.

La frontera espanyola tanca de nit excepte per motius justificats

La frontera hispanoandorrana

Fernando Galindo
Actualitzada 17/11/2020 a les 20:05
Catalunya no preveu treure el confinament perimetral fins almenys el 17 de gener, segons l'esborrany del pla de desescalada de la Generalitat. El document detalla que el procés d'obertura progressiva de les activitats es dividiria en quatre fases, de quinze dies cada una, que començarien el pròxim 23 de novembre i que es podrien avançar en funció de la situació epidemiològica. Tot i així, el pla preveu que el toc de queda nocturn i la prohibició d'entrar i sortir de Catalunya sense motiu justificat es mantiguin fins al final de la quarta fase i, segons ha pogut saber el Diari, l'executiu veu "molt improbable" que es permeti l'entrada de turistes a Andorra per al Pont de la Puríssima.

El Govern ha emès un comunicat aquest vespre on ha assegurat que el contacte amb Catalunya és permanent, així com amb el govern espanyol, i que no té constància de l'aprovació definitiva del pla de reobertura progressiva. L'executiu considera "prematur" pronunciar-se al respecte tenint en compte que es tracta d'un esborrany i referma que està en col·laboració permanent amb les autoritats catalanes per compartir informació relativa a la situació epidemiològica i defensar els interessos d’Andorra de cara a les decisions que el govern català hagi d’adoptar arran d'aquest pla.

La desescalada per fases
La Generalitat revisarà cada quinze dies les mesures i la situació epidemiològica i per passar d'una fase a una altra caldrà que la taxa de reproducció se situï per sota de 0,9 i el nombre d'ingressos hospitalaris setmanals disminueixin. Si els indicadors no van a la baixa però s'estabilitzen la Generalitat plantejarà prorrogar una mateixa fase mentre que si són elevats es revisaran les mesures i es podrà tornar a una anterior.


El primer tram del pla, que entraria en vigor dilluns, permetrà que bars i restaurants puguin servir a les taules de les 6 a les 17 hores en interior i terrasses amb aforaments reduïts del 30%, així com l'obertura dels comerços i les reunions socials de sis persones.


La segona començarà el 7 de desembre quan es permetrà l'aforament a la meitat en bars i restaurants, comerços, cinemes, teatres i actes culturals. En aquesta fase els catalans podran sortir del municipi durant el cap de setmana, però no de la comarca on resideixen.


La Generalitat permetrà durant la fase tres, prevista a partir del 21 de desembre, les reunions de fins a 10 persones i l'aixecament de les restriccions de mobilitat entre municipis durant el cap de setmana. Els bars podran obrir fins a les 21 hores i els centres comercials tornaran a l'activitat.


El darrer període, que anirà del 4 al 17 de gener, suposarà la recuperació total de l'activitat lectiva presencial a Batxillerat i Formació Professional mentre que les activitats econòmiques, socials i culturals es mantindran amb els mateixos aforaments i el tancament perimetral de la comunitat autònoma seguirà i no es podrà entrar ni sortir sense motiu justificat durant la quarta fase, segons recull l'esborrany.
Etiquetes
Veure’n més
142
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts