Pandèmia mundial

Salut veu bones perspectives per al desembre per la reducció de contagis

Els positius augmenten en 72 casos i els ingressats baixen a 15

La pressió a l'hospital va a la baixa amb quatre noves altesFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre de Salut ha qualificat com "bona notícia" la disminució de positius de la Covid que s'està registrant els últims dies i ha assegurat que la millora del control de la malaltia dona "molta força per afrontar el desembre" per mantenir les dades a la baixa i l'esforç perquè Andorra sigui considerat un país "excel·lent en la gestió de la pandèmia".

Joan Martínez Benazet ha informat que avui s'han notificat 42 casos de coronavirus que eleven el total d'afectats al país a 5.914, amb un total de 1.008 actius i 4.830 recuperacions, 83 més que ahir. El titular de Salut ha remarcat que la mitjana de positius és de 63 en els últimes tres dies i de 69,4 en els últims cinc que reflecteixen que "progressivament hi ha dades més baixes i menys pressió sanitària" ja que hi ha 15 persones hospitalitzades, tres menys que ahir. Set ingressats estan a planta i a l'UCI, on hi ha sis afectats amb ventilació mecànica i el ministre ha recordat que el 28 d'octubre el total d'ingressos eren 70, amb 24 persones a El Cedre on ja no queden padrins infectats. I ha incidit que a l'hospital costa més que baixin els pacients "perquè hi ha molts ventilats de fa més de tres setmanes", com ha succeït amb el difunt d'ahir de 66 anys que ha explicat que portava més d'un mes intubat i ventilat a l'UCI, a qui ha dedicat paraules de condol a l'inici de la compareixença.

Martínez Benazet ha destacat que la taxa de reproducció (rho) se situa en 0,91 i indica que les restriccions que s'estan aplicant "estan donant resultat" i ha precisat que l'objectiu seria tenir un indicador de 0,8 però de moment "és un bon resultat".

tracking