pandèmia mundial

Moderna anuncia una vacuna amb un 94,5% d'efectivitat

La companyia americana preveu fabricar 20 milions de dosis abans de finals d'any

Andorra tindrà accés a la vacuna que ha mostrat un 90% d'efectivitat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'empresa americana de biotecnologia Moderna ha assegurat avui a través d'un comunicat de premsa que la vacuna que està desenvolupant té un 94,5% d'efectivitat, superior a l'anunciada per la farmacèutica Pfizer la setmana passada.

Moderna ha destacat que l'assaig s'ha fet a més de 30.000 persones, entre els quals 7.000 eren majors de65anys i 5.000 d'edat inferior amb malalties cròniques com diabetis, obesitat i patologies cardíaques que han representat el 42% dels participants en l'assaig. La meitat van rebre la vacuna mentre que a l'altra se'lsvasubministraruna injecció amb aigua salina com a placebo. L'anàlisi final va detectar un total de 95 infeccions entre els participants, 90 de les quals es van donar en el grup de placebo mentre que només cinc dels infectats pertanyien al grup que va rebre la vacuna. La companyia també ha detallat que 11 d'ells es troben greus, hospitalitzats i amb problemes respiratoris, i que tots ells pertanyen al grup a qui es va subministrar el placebo.

L'empresa té previst fabricar abans de final d'any 20 milions de dosis per a distribuir pels Estats Units d'Amèrica i el seu pla és produir entre 500 i 1.000 milions durant el 2021. La vacuna s'administra en dues injeccions, amb28dies de diferència, i es pot matenir en una refrigeració a temparatura normal entre un i sis mesos, segons ha fet saber Moderna, un avantatge respecte a la de Pfizer, que necessita una conservació a -70 graus Celsius.

tracking